"Bedankt Jos!"

Blog
07 mei 2021
Door Horseman Kristof

Bedankt Jos! Bedankt om te lopen. Om te roeien. Om te fietsten en om vervolgens weer door te gaan met gewichten, die hatelijke ‘monkeybars’, een golfclub en een schietgeweer. Bedankt makker! Bedankt om te zweten, te hangen, te schieten en om diep te gaan … in een container. Netjes gedesinfecteerd. Ook daarvoor dank trouwens.

Bedankt Jos. Ik hoef voetballende/fietsende/lopende vrienden/vriendinnen, niet meer tot vervelens toe uit te leggen dat paardensport ook sport is. Dat het ‘begot’ zeker sport is. Niet alleen voor het paard zoals menig leek verkeerdelijk durft aan te nemen. Dju toch …

Bedankt Jos. Ik hoef voortaan maar te verwijzen naar je geslaagde optreden in de container, je golfskills laten we even buiten beschouwing. Werkpuntje.

Ik moet niet meer op zoek naar een ingewikkelde uitleg en optelsom van evenwicht en balans. Naar een functiebeschrijving der been- en buikspieren bij het rijden ener paard. De berekening van de krachten en de impact op de ledematen van de combinatie paard-ruiter/amazone in de afzet en de landing van de sprong, hoef ik voortaan niet meer te maken. Ik moet de verwijzing naar het samenspel van hand-oog-been-coördinatie niet meer maken.

En dan heb ik het nog niet gehad over het horsemanship en over het mentale aspect van onze sport. Nogmaals dank makker!   Goed gedaan. Het interview voor Sporza, is navenant. Bescheiden. Helder. Top.

Discussie voor eens en altijd gesloten. Sport it is! Topport! Pro en semi-pro-sport. Amateursport en recreatieve sportbeleving en alles daar tussen in. Zoals dat in elke sport en discipline het geval is.

Tijd om de container te openen. Het licht aan het einde van de tunnel eindelijk op onze bleke huid te voelen. Hoog tijd voor een wedstrijdbeleving! Genoeg getraind. Genoeg geoefend. Conditie uitstekend. Nu nog competitieritme. Belangrijk! Vraag het maar aan Remco. Vraag het aan die 1,4 miljoen Vlaamse sporters. Vraag het aan ouders, supporters, aan lezers van de regionale sportpagina’s van eender welke krant.

Bedankt voor de aandacht voor amateursport in de plenaire zitting van het Vlaams Parlement gisteren. We hebben lang genoeg – wat mij betreft, veel te lang - in een duffe container zonder zuurstof gezeten.

Bedankt voor de vraag. Bedankt voor de moeite en de inspanning.
We ontsmetten onze duimen en steken ze met 1,4 miljoen sporters de hoogte in. We maaien het gras, slepen de pistes. Leggen de balken en lat hoger. Plaatsten hekjes en tellen samen af …

3,2,1 Go! #beleefLRV … Terug voor de volle 100´%.

Bron: 
Tekst Kris Van Steen - voorwoord nieuwsbrief LRV