Bart Damen en Xanthe De Backer zijn de Antwerpse LRV kampioenen

DressuurJumping
26 sep 2019
Door Horseman Kristof

LRV Westerlo was de gastheer voor de provinciale kampioenschappen van LRV Antwerpen. Een week na de pony’s zakten de paarden naar Westerlo af. Aan het eind van een stralende dag kende LRV Antwerpen zijn nieuwe kampioenen.

Groepsdressuur

In de groepsdressuur stond er geen maat op LRV Herenthout. In de hoogste reeks Zwaar A wonnen de regerende nationale kampioenen voor LRV Merksplas en LRV Grobbendonk. In de reeks Zwaar B was het goud voor LRV Sint-Lenaarts. In de ring voor viertallen klasse Midden was het goud voor LRV Beerse. LRV Meerhout pakte plaats twee. Geel Larum reed naar brons.

Springen

Bart Damen (LRV Schoonbroek) is de nieuwe Antwerpse provinciale LRV Kampioen in de hoogste springklasse Zwaar. Bart en zijn Fullmoon Ter Linden Z (v. Forever D’Arco ter Linden) sprongen naar een foutloze en snelle barrage in Westerlo. Vincent Van De Poel (LRV Mol Achterbos) en zijn Helianthe (v. Quadrillo) reed naar een tweede plaats voor Nick Van Gorp (LRV Kasterlee) en de nog maar zevenjarige Moeboetoe vd Roshoeve (v. Der Senaat). Nick Adriaensen (LRV Rijkevorsel) reed zijn zelfgefokte Mystique vd Middelstede (v. Emerald van ’t Ruytershof) naar plaats vier. Nele Vermeiren en haar trouwe Destiny “U” van het Juxschot (v. Unique II Drum vh Juxschot) bleven ook foutloos in de barrage, het leverde de amazone van LRV Wuustwezel een knappe vijfde plaats op in een sterk deelnemersveld.

In de springklasse Midden ging de provinciale titel naar Rik Van Laerhoven (LRV Wuustwezel) met de zesjarige Natan van ’t Laarhof (v. Thunder van de Zuuthoeve). Wim Bartholomeeuwen (LRV Sint-Lenaarts) werd vice-kampioen met Quasina III St Ghyvan Z (v. Quidam de Revel). Elise Vermeiren (LRV Wuustwezel) pakte brons met Noraline V (v. Quinn vd Heffinck).

In de klasse Licht die in twee reeksen werd ingedeeld, was er goud voor Victor Lauwreysen (LRV Merksplas) met Jyllena (v. Arezzo VDL) voor deze combinatie was het maar liefst de zesde (!) overwinning van het seizoen. In reeks twee ging de gouden medaille naar Jorich Spits (LRV Merksplas) met Ivory TCS (v. Falaise de Muze).

Individuele dressuur

De hoogste dressuurreeks ZZ, was voor Xanthe De Backer in een nek aan nek-race met Stijn Rombouts (LRV Sint-Lenaarts).  Xanthe reed haar Batiqar (v. Obelisk) naar haar allereerste titel in de hoogste dressuurklasse. Op het zelfde puntenaantal eindigde Stijn Rombouts met Lars van de Hoenderheide (v. Negro). Kris Daems (LRV Poppel) en Wo Diablo (v. Diamond Hit) reden naar een bronzen medaille. Veerle Oostvogels (LRV Beerse) en haar Erpedo vd Performing Stables (v. Obelisk) reden naar plaats vier. Lotte Nestor (LRV Sint-Katelijne-Waver) pakte een vijfde plaats.

 In de klasse Zwaar 2 was het goud voor Sakina Van Dijck met Sir Classic (v. Sir Donnerhall 2). Anoek Op Den Kamp (LRV Oud-Turnhout) en Keandro Farena (v. Apache) pakten zilver. Brons was er voor Marc Hoefkens (LRV Herenthout) met Erona (v. Camus).

Bron: 
LRV