Axel Verlooy: "Wout Van Aert pakt volgend jaar groen"

Varia
11 jul 2019
Door Horseman Kristof

Voor Euro Horse en Axel Verlooy komt de maand van de waarheid er aan: Zijn topruiter Harrie Smolders moet zondag met Don VHP Z N.O.P in het Zweedse Falsterbö tijdens  de Longines FEI Nations Cup  definitief zijn plaats afdwingen in de Nederlandse ploeg voor het Europees kampioenschap dat op 19 augustus in Rotterdam van start gaat. En voor zoon Jos Verlooy geldt hetzelfde zij het dan met Igor op de Longines FEI Nations Cup van Hickstead in Engeland op vrijdag 25 juli.

“Zowel voor Igor als voor Don hebben wij heel bewust een lange rustpauze ingelast om beide paarden in supervorm op het EK van start te kunnen laten gaan”, motiveert patron Axel Verlooy de planning . “Uiteraard moeten wij de beslissing van de chef d’équipes afwachten en respecteren om te weten te komen of Jos en Harrie naar het EK zullen mogen. Maar wij hebben niets aan het toeval willen overlaten om zowel Igor en Don van een ideale voorbereiding te laten genieten”.

Werd deze aanpak geïnspireerd door Philippe Le Jeune en Vigo d’Arsouilles, die in 2010 wereldkampioen werden nadat de hengst door een blessure noodgedwongen maanden moest rusten? “Niet echt”, reageert Axel Verlooy verder. “Het leek ons gewoon heel verstandig om de paarden heel fris naar de belangrijkste periode van het seizoen te brengen. Talent hebben zij meer dan voldoende en dus is het vooral zaak om hen in topvorm aan de Landenprijzen te laten beginnen”.

Axel Verlooy genoot gisteren ook met volle teugen van de topsprint van Wout Van Aert: “Als de meet 20 meter verder ligt wint Wout. Maar in je eerste Tour verliezen tegen het talent en ervaring van Peter Sagan is uiteraard geen oneer. Bovendien wil Sagan er alles aan doen om voor de zevende keer de groene trui in Parijs te mogen aan trekken om zich zo een uitzonderlijke roem aan te meten. Maar schrijf maar op: Wout van Aert pakt volgend jaar groen! Ik ben ook eens benieuwd hoe hij het hooggebergte gaat verteren. Gisteren reed hij probleemloos mee naar boven maar de vraag is nu hoe goed hij recupereert van die inspanningen. Maar ook wat dat betreft zit hij in een ideale ploeg. Ik zie hem in ieder geval dit jaar nog een rit winnen”.

Bron: 
Persbericht Euro Horse Communications