Asca Z en Codex Diaz Z leveren winnaars op het Z-festival

Fokkerij
24 jul 2021
Door Horseman Kristof

Na een jaartje noodgedwongen onderbreking omwille van corona kon Stoeterij Zangersheide zich dit jaar opnieuw opmaken voor het Z-festival, het jaarlijkse veulenkampioenschap van Studbook Zangersheide. Gisteren tijdens de openingsdag mochten de jongste veulens als eerste hun opwachting maken in de ring, oftewel de veulens geboren tussen 17 mei en 4 juli 2021.

Bij de eerste reeks van merrieveulens was het Adorable PS Z die zich tot winnares mocht kronen. Adorable PS werd gefokt door Peter Simons en is een dochter van onze schimmelhengst Asca Z en dit in combinatie met de merrie Noblesse PS Z (Nabab de Rêve).  

De 2de plaats was weggelegd voor het veulen Assia “B” Z, een dochter van Amadeo van ’t Vossenhof en Diarado die gefokt werd door Jozef Buts. Diarada PB, de moeder van Assia “B” Z, is een halfzus van de Catoki Z-zoon Clueso 5, die momenteel in Brazilië op 1.60m niveau springt onder het zadel van Guilherme Dutra Foroni.

De 3de plaats bij de merries ging dan weer naar het veulen Chaccochin 2000 Z, een fokproduct van Tony Foriers van Stud 2000. Chaccochin 2000 Z is een dochter van Chacco Blue uit de merrie China Touch Hero (Chin Chin). Hierdoor is ze ook een halfzus van de voor Zangersheide gekeurde hengsten Akarad Hero Z (Aganix du Seigneur Z) en Best Friend Hero Z (Boyfriend du Seigneur).

Net na de middag kregen we dan de eerste reeks van hengstenveulens. Hierin ging de overwinning naar het veulen Casimir Z, een zoon van onze jonge schimmelhengst Codex Diaz Z en dit in combinatie met Cassini II. Casimir Z werd gefokt door Hof Brüning, die tevens ook de fokker is van Codex Diaz Z.

Het zilver ging naar Chaccol Z, opnieuw een nakomeling van Chacco Blue en dit in combinatie met Cornet Obolensky. Chaccol Z werd gefokt door Piet Janssen en is tevens een kleindochter van de merrie Caracolle Z (Carthago Z), die op 1.45m niveau sprong met de Amerikaanse amazone Jennifer Jones.

Terwijl Codex Diaz Z zelf de winnaar leverde in deze eerste reeks van hengstenveulens kregen we op de 3de plaats met het veulen Carbo Diaz Z (Codex One Z x Cornet Obolensky) de volle broer van Codex Diaz Z. Carbo Diaz Z is zo eveneens een fokproduct van Hof Brüning.

Bron: 
Zangersheide