Arezzo VDL, Chatman, Goldspring en Kaiser leveren winnaars vrijspringen BWP Hoogstraten

Fokkerij
19 mrt 2019
Door Horseman Kristof

De voorbije weken werden er overal in het land wedstrijden vrijspringen binnen de verschillende BWP gewesten georganiseerd! Zo ook binnen het gewest Hoogstraten. Zij organiseerden op 9 maart een wedstrijd vrijspringen bij Rijhal Kraaienhorst in Brecht!

Meer dan honderd paarden lieten er bij de 2- en 3-jarigen hun kwaliteiten zien. Jury's van dienst waren Tom Van De Vijver en Jasper Schepers. Voor de beoordeling van het exterieur deed de organisatie beroep op de expertise van Johan Schutters en Marc Thewis.

Bij de mannelijke 2-jarigen ging de overwinning naar Ronnimo van St Anneke (v. Goldspring van St Anneke) van Jurgen Aernouts. Rox van de Hoenderheide (v. No Doubt van het Vlierhof) van Jan Sips behaalde een tweede plaats. Voor Coltplay Z (v. Corico Z) van Rudy Adams was er een derde plaats.
Romanka A (v.  Arezzo VDL) van Karel en Luc Aerts won bij de vrouwelijke 2-jarigen. Rapsody van 't Looveryk (v. Chacoon Blue) van Guido De Peuter eindigde op de tweede plaats voor Roxette (v. Prince van de Wolfsakker) van Staf Brosens.

Bart Anthonissen leverde bij de 3-jarige mannelijk de winnaar met Quatro van de Peereboom (v. Chatman). Hij komt uit dezelfde moeder als het Olympische paard Gunder van de Pereboom. Anthonissen heeft ook zijn halfbroer Offecier van de Pereboom onder het zadel. Daarmee werd hij vorig jaar kampioen in de hengstencompetitie bij de 4-jarigen. Quality-Time van het Heiende (v. Elvis ter Putte) van Silvie Leemans en Hans Brosens behaalde een tweede plaats. Linda Voeten haar Quick Bleu van 't Vennehof (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof) zagen we terug op de derde plaats.
De reeks voor vrouwelijke 3-jarigen kwam op naam te staan van Qadira de la Drie (v. Kaiser van het Lambroeck) van BVBA Hortigro. Qjarraella van het Vuldershof (v. Courtello Z) van Leonie van Roy werd tweede. Tot slot was er een derde plaats voor Moon Flower J&F Champblanc Z (Montender) van Joris Van Dijck.

Klik hier voor de uitslagen.