Amazones aan de macht tijdens Nationale LRV Indoor-Dressuur-Kampioenschappen

Dressuur
23 apr 2019
Door Horseman Kristof

Tijdens het Paasweekend was de Ruiterschool in Oud-Heverlee het decor van de Nationale LRV Indoorkampioenschappen Dressuur. Opvallende constatering bij de kampioenshappen van de paarden op zaterdag: in elke reeks werd het hoogste schavotje van het podium ‘bemand’ door een amazone.

In de hoogste reeks ZZ was de zege voor Kirsten Vermeire van LRV Guigoven met Showtime (v. PR. H. Sir Donnerhall I). De Limburgse amazone werd vorig jaar nog tweede. In 2019 won de combinatie al alle wedstrijden waar ze aan de start stonden. Inclusief het Provinciaal Indoorkampioenschap van LRV Limburg.  De tweede plaats ging naar de Antwerpse Provinciale Kampioene Sakina Van Dijck van LRV Schriek met Bonvivant (v. Tolando). Plaats drie ging naar Tiny Grauwels van LRV Tienen met Aripunä van Sint-Rochus (v. Alabastro S. Extra).  Tinne Vanhoof (LRV Wortel) en Hera V.H. Sluishof (v. Abanos) reden naar plaats vier. De Limburgse Celine Swinnen (LRV Hechtel-Eksel) en haar Hydro Hoendrikerveld (v. Nonstop) pakte de vijfde plaats.

In de klasse Zwaar 2 was de Oost-Vlaamse Flore De Winne (LRV Denderwindeke) en haar Mac Donovan te sterk voor de concurrentie. Zij werd net als Kirsten Vermeire in de hoogste reeks door de beide jury’s op een eerste plaats gezet. Stijn Rombouts (LRV Sint-Lenaarts) en Lars van de Hoenderheide (v. Negro) reden naar de tweede plaats. Het brons was voor Marc Hoefkens van LRV Herenthout met Erona (v. Camus).

In Zwaar 1 mocht Amber Wuyts van LRV Bree en haar Idool TC (v. Bretton Woods) aanschuiven voor het goud en het nationale erelint. Xanthe De Backer van LRV Broechem en Show Girl (v. Show Star) reden naar het zilver. Het brons was voor Anoek Op Den Kamp (LRV Oud Turnhout) met Keandro Farena (v. Apache).

In Midden 2 ging het goud naar Pauline Coomans van LRV Meldert met Guess Who (v. Bretton Woods). Wini Vervoort  (LRV Zoersel) reed met haar Fairytale (v. Wynton) naar het zilver. Het brons ging naar Tessa Fonken (LRV Weelde Ravels) met haar vijfjarige Navarone VD Esberg (v. Special Agent Amour).

In Midden 1 geen uitzondering op de heerschappij van het sterke geslacht. Wivine Vlaeminck van LRV Oosterzele won de reeks met Emiel (v. Valeron). Amber Wuyts (LRV Bree) haar tweede medaille van de dag met Fiderwelt “N” (v. Fidertanz). Lauren Renders (LRV Gierle) en Colonel van’t Bergerven Z (v. Clintissimo) reden naar Brons.

Bron: 
LRV