Alexander Kumps opnieuw vooraan in de Grand Prix van Vilamoura

Jumping
08 mrt 2021
Door Horseman Kristof

Alexander Kumps heeft opnieuw een sterke prestatie weten neer te zetten tijdens de Grote Prijs van de Vilamoura Atlantic Tour in Portugal.

De voorbije weken sprong Kumps in de Grote Prijzen van Vilamoura naar een vierde en zesde plaats. Gisteren voegde hij daar opnieuw een vierde plek aan toe tijdens de CSI4* Grote Prijs. In deze 1m50/1m60 hoge Grote Prijs verzamelde Kumps in de barrage één springfout met de BWP'er Luigi van de Kornelishoeve. De zoon van Carabas vd Wateringhoeve werd gefokt door Eugene Bral.

De overwinning was voor de Italiaan Piergorgio Bucci en de Casall zoon Cochello. De BWP'er Hermes van de Vrombautshoeve (v. Vigo d'Arsouilles) van fokker Lieven Boelens werd zesde met Luiz Felipe de Azevedo Filho. Zij deden één plaats beter dan de BWP ruin Karibou Horta (v. Landor S) en Lily Attwood. Het voormalige paard van Jos Verlooy werd gefokt door Wim Van Rossem. De Zangersheide ruin Tyson AZ (v. Tsar Hero) van fokker Dorien Aegten eindigde met Kenneth Cheng op een achtste plaats.

Francois Mathy Jr. klasseerde zich op een elfde plaats met Uno de la Roque (v. Numero Uno).

Klik hier voor de uitslag.