Alexander Housen is opgenomen in het Educational Program van de YRA

Blog
17 feb 2022
Door Horseman Kristof

Naar jaarlijkse gewoonte kreeg ook dit afgelopen najaar KBRSF de uitnodiging van de Young Riders Academy tot kandidatuurstelling voor onze Belgische jonge talenten binnen. Na overleg met Chefs d’équipe Rik Deraedt en Fabienne Daigneux-Lange, kwam een naam al gauw naar voren: Alexander Housen.

De kandidatuur van Alexander werd doorgestuurd naar de YRA, en deze week ontvingen hij en wij het goede nieuws dat Alexander geselecteerd wordt voor het Educational Programma van de YRA van dit jaar. Wij belden hem op, en kregen een zeer enthousiaste jonge atleet aan de lijn. Alexander legde ons dan ook met plezier even uit waarvoor de YRA staat.

"De YRA is een organisatie die werk maakt van de ondersteuning van jonge talenten, en hen wil begeleiden bij het uitbouwen van hun carrière. Binnen de YRA kan je deel uitmaken van 2 programma’s: het ‘full’ program en het ‘Educational’ program. Ik ben geselecteerd voor het tweede. Het verschil tussen beide programma’s is eigenlijk dat je bij het ‘full’ program ook een coach krijgt toegewezen voor een bepaalde periode. Ikzelf ben al aan het werk bij Henk van de Broek, een fantastische trainer, en geef dus met plezier iemand anders ook de kans op een fantastische coaching.

Met het educational program zal ik een aantal keren per jaar scholingen kunnen volgen voor de meest uiteenlopende zaken die betrekking hebben bij de sport en dus mijn toekomst. Ik heb het dan over conditionele trainingen, management, noem maar op.

Wat ik verwacht van deze unieke kans is dat ik veel zal kunnen bijleren, vooral op vlak van management. En laten we vooral ook niet vergeten dat ik dankzij de YRA ook aan zeer mooie wedstrijden zal kunnen deelnemen dit jaar.

Mijn plannen voor dit jaar dien ik hiervoor eigenlijk maar in bepaalde mate aan te passen. Het is natuurlijk wel de bedoeling om alle scholingen bij te wonen, ook als dat wil zeggen dat daarvoor hier en daar iets moet wijken.

Vanaf het moment dat ik hoorde over de YRA, was het mijn droom om er op een dag deel van uit te maken. Ik keek altijd al erg op naar mijn voorgangers bij YRA, Pieter Clemens en ook mijn kameraad, Simon Morssinkhof, en kan niet wachten om er ook in te vliegen. Ik ken ook reeds enkele van mijn medeleerlingen, zoals de Ierse Connor Mc Mahon en Philipp
Schultze Topphof, en ik kijk er naar uit om iedereen nog veel beter te leren kennen!"

Bron: 
KBRSF