Achttien hengsten goedgekeurd tijdens Zangersheide najaarskeuring

Fokkerij
18 okt 2021
Door Horseman Kristof

D-day gisteren in het Peelbergen Equestrian Centre van Kronenberg, waar de laatste en beslissende dag van onze Zangersheide Hengstenkeuring op het programma stond.

Na een eerste selectie vrijspringen kregen 19 jonge hengsten van 2.5 of 3.5 jaar oud groen licht om zich opnieuw te tonen tijdens een tweede presentatie. 14 van hen wisten ook dit keer de hengstenkeuringscommissie, bestaande uit Eric Levallois, Heinz Meyer en Luc Tilleman, opnieuw te bekoren en werden zo goedgekeurd voor het Zangersheide-stamboek.

Na het vrijspringen van de jongere hengsten kwamen in de namiddag dan ook de oudere hengsten aan bod. Zij dienden een proef onder het zadel af te leggen en ook hierbij wisten enkele hengsten onze vakkundige jury te overtuigen van hun kwaliteiten. Twee vierjarigen en één vijfjarige werden uiteindelijk aan het lijstje toegevoegd.

Aganix du Seigneur Z drukte duidelijk zijn stempel tijdens deze najaarskeuring, want maar liefst 5 hengsten die goedgekeurd werden zijn een nakomeling van onze populaire voshengst.

Tenslotte kreeg ook de zesjarige hengst Impress-K Van ’t Kattenheye, een zoon van Indoktro-K Van ’t Katteneheye en Vagabond de la Pomme, zijn goedkeuring voor het Zangersheide-stamboek en dit op basis van zijn sportprestaties. Onder het zadel van Thibeau Spits werd het fokproduct van Tony en Mieke Raman afgelopen zomer vijfde tijdens het Belgisch Kampioenschap voor jonge paarden in Gesves en recenter nog zevende tijdens het FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses in Lanaken.

Klik hier voor de lijst met de nieuwe goedgekeurde hengsten.

Bron: 
Zangersheide