Zandor Z is overleden

Fokkerij
20 jun 2017
Door Horseman Kristof

Dit weekend verloor Stoeterij Zangersheide het oudste paard van haar stal. Zandor Z sliep op 28-jarige leeftijd in in zijn vertrouwde stal op de stoeterij in Lanaken. 

Zandor Z werd in 1989 geboren bij Maria Lelieveld in het Duitse Issum als zoon van Zeus uit de merrie Pusteblume (Padua 40) die later op 1m60 niveau sprong onder Ralf Schneider. Onder Jos Lansink behaalde Zandor Z op Zangersheide zijn mooiste sportieve successen; zo won het duo onder meer twee keer de GP van Bordeaux en schitterde hij in de wereldbekers en GP’s van Mechelen, Oslo, Maastricht, Amsterdam, …

Zandor Z had ook in de fokkerij een onmiskenbare invloed. Tot op vandaag lopen zijn nakomelingen op het allerhoogste niveau in de sport. Bij zijn bekendste nakomelingen ongetwijfeld Zekina Z (Jane Richard Philips), Zeta de Hus (Kevin Staut), ZZ Top vh Schaarbroek Z (McLain Ward), Urico (Ben Maher) en tientallen anderen!

Op Stoeterij Zangersheide leeft de geliefde hengst verder in de 5-jarige Zandor Alpha Z alsook 5 rechtstreekse dochters en een zoon.

Bron: 
Zangersheide