Willem Greve met voorsprong de snelste in Vragender

Jumping
08 dec 2016
Door Horseman Arnout

Net als in Roosendaal, is er ook in Vragender een tweesterrenconcours aan de gang. In de belangrijkste proef van de openingsdag stond er geen maat op Willem Greve. Met zijn KWPN-goedgekeurde hengst Carrera (v. Larino) was hij meer dan een seconde sneller dan de concurrentie.

In een proef rechtstreeks op tijd kwam Greve in 62,04 seconden door de finishlijn. Opnieuw een Nederlander op de tweede plaats, ditmaal Henk Frederiks en Ben B (v. Kojak). Zij hadden 63,14 seconden nodig om het parcours te voltooien. Stefan Engbers stond op drie met Clarinius (v. Clearway). Lisa Ulven pakte de vierde stek op Didi De Goedereede (v. Argentinus), Johannes Ehning maakte de top vijf rond op Tempo Royal (v. Caleidos). De Belgen konden geen rol van betekenis spelen.

Eerder op de dag was er wel winst voor onze landgenoot Manuel Thiry. Met Diorrike (v. Warrant) was hij over een hoogte van 1.30m na barrage sneller dan Johannes Ehning (Coraggiosa, v. Casiro I) en Tim Rieskamp-Goedeking (Calida Lauda, v. Calido I).

Klik hier voor alle resultaten van donderdag 8 december.

Fotobron: HippoFoto - Dirk Caremans