Veelbelovende collectie Sale of the Rising Stars

Fokkerij
21 nov 2016
Door Horseman Arnout

Teus van den Brink is klaar voor de zevende editie van de Sale of the Rising Stars op zaterdag 21 januari op Indoor Drachten. De veertien veilingpaarden staan sinds deze week online en kunnen vanaf nu uitgeprobeerd worden. “Het is een collectie waar ik trots op ben. De markt vraagt topkwaliteit en wij hebben topkwaliteit. Enkele paarden zijn nog heel jong, maar zo veelbelovend dat ze in deze collectie thuis horen. Ik verwacht er in de toekomst veel van te horen, net als van de eerder geveilde paarden.”

De Sale of the Rising Stars heeft zich door de jaren heen bewezen. Een goede selectie paarden aanbieden is stap één, maar nog belangrijker is wat er met de paarden gedaan wordt na de veiling. “Elk jaar opnieuw ben ik dankbaar dat de kopers vertrouwen in mijn paarden stellen en zelfs durven te kopen zonder dat ze het paard zelf uitgeprobeerd hebben. Vele belandden op topspringstallen en zijn al snel zeer succesvol in de sport”, vertelt de handelaar uit Nijkerkerveen, die al veel telefoon krijgt voor de nieuwe veilingpaarden.

De nieuwe collectie staat op www.saleoftherisingstars.nl. “What you see is what you get”, aldus Teus van den Brink. “De paarden springen geweldig op de video’s maar – veel belangrijker -  ook tijdens de trainingen en op de concoursen. Dat is pas kwaliteit. Grande Beau (Chello III VDL) is de Pools kampioen van de vijfjarige springpaarden. Maar ook Gringo (Catoki), de KWPN-goedgekeurde hengst en VION Cup-winnaar van 2015, komt in de veiling.”

De veilingpaarden zijn drie tot en met zes jaar en veelal gefokt uit goede merrielijnen. Heliotrop HBZ (v. Tornesch) won afgelopen zomer twee kwalificatiewedstrijden om De Wolden Cup en is een halfbroer van het toptalent Formidable (v. Carambole), die met Willem Greve brons won op het WK voor vijfjarigen en dit jaar vierde werd bij de zesjarigen. Hooligan R Z (v. Hooch DK) werd begin dit jaar zesde in de VSN finale en vijfde op het Zangersheide festival bij de vierjarige springpaarden.

Golga O (v. Brainpower), gefokt uit een 1.45m springmerrie, finishte begin dit jaar in de GMB finale als derde na een 8,8 en 8,0. In de nieuwe GMB-competitie gaat de vierjarige Kitty de Levee (v. Emerald van ‘t Ruytershof) na twee wedstrijden aan de leiding. Werp ook eens een blik op de pedigree van Guess What’s My Name (v. Cardento), die nauw verwant is aan het Grand Prix-paard Glock’s Zaranza met Gerco Schröder en de KWPN-hengst El Salvador. De beeldschone Lykke Li-Terma Z (Levisto Z x Cornet Obolensky) komt uit de halfzus van de KWPN-hengst Brainpower.

De paarden van de Sale of the Rising Stars zullen op zaterdagmiddag 21 januari op Indoor Drachten onder het zadel gepresenteerd worden, waarna ze ‘s avonds in de verkoop gaan.

Bron: 
Persbericht Sales of the Rising Stars