Steve Guerdat wint de 'Longines Christmas Cracker'

Jumping
16 dec 2016
Door Horseman Kristof

Vorige week zondag nam Steve Guerdat in Geneve afscheid van zijn Olympische kampioen Nino. Enkele dagen later wint de Zwitser op de Wereldbeker wedstrijd van Londen de 1m60 rubriek met één van zijn andere toppaarden.
Hij rekende vanavond op de 10-jarige Duits gefokte Corbinian (v. Cornet Obolensky).

Voor de barrage wisten er vijf combinaties zich te plaatsen. Guerdat won in een snelle tijd van 36:68 seconden. De Ierse ruiter Anthony Condon reed de 10-jarige KWPN'er Balzac (v. Oklund) naar de tweede plaats in 38:05 seconden. Voor de Spanjaard Manuel Fernandez Saro en de 12-jarige sBs'er U Watch (v. President) was er een derde plaats.

De Zweedse amazone Malin Baryard Johnsson was net als de voorbije dagen dicht bij een overwinning, maar ook nu zat het haar weer niet mee. Met H&M Cue Channa (v. Cardento) zette zij de snelste tijd (35:87) neer, maar met vier strafpunten eindigden zij op de vierde plaats.
Bertram Allen en de 8-jarige BWP'er Izzy by Picobello (v. Cicero Z) zagen we terug op de vijfde plaats.

Jos Verlooy kreeg een springfout met Farfelu de la Pomme (v. Vigo d'Arsoulles). Nicola Philippaerts en H&M Quenzo de la Roque (v. Kannan) kregen acht strafpunten achter hun naam.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: 
Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans