Sanne Thijssen is het Rabo Talent van het jaar

Varia
28 jan 2017
Door Horseman Kristof

Sanne Thijssen (Sevenum) is Rabo Talent van het Jaar 2016. De achttienjarige springamazone ontving de prestigieuze jaarprijs vrijdagmiddag tijdens de KNHS-huldiging op Jumping Amsterdam uit handen van Wiebe Draijer namens Rabobank en Anky van Grunsven, ambassadrice van het Rabo Talentenplan. Sanne volgt hiermee springamazone Lisa Nooren (Engis, België) op.

Sanne Thijssen heeft nu al een palmares waar menig professioneel ruiter jaloers op zou zijn. Ze prolongeerde in 2016 haar Nederlandse titel bij de Young Riders met Con Quidam RB, schreef geschiedenis door op zeventienjarige leeftijd de 3* Derby van Eindhoven te winnen en haalde een zilveren teammedaille op het EK Young riders. Alsof dat nog niet genoeg was, won ze meerdere Grote Prijzen en zat ze in het winnende team bij de Nations Cup in Wierden. Nu Sanne klaar is met middelbare school stort ze zich volledig op de paarden en kunnen we dus nog veel meer van haar verwachten.

In de verkiezing onder de bondscoaches en trainers, de pers en de publieksstemmen via www.rabotalentvanhetjaar.nl werd Sanne Thijssen tot winnaar gekozen. Bondscoach springen Rob Ehrens typeert de talentvolle amazone als ‘zeer gedreven’. “Ze heeft geen kapsones en rijtechnisch wordt het steeds beter. Sanne rijdt al op 5*-niveau landenwedstrijden mee en bezet een Top 100 plaats op de FEI-World Ranking.” Ook voor Olympisch dressuurruiter Hans Peter Minderhoud was geen twijfel mogelijk: ”Spreekt voor zich lijkt me, ze is veruit de succesvolste uit het team.” “Fantastische resultaten, zelfs tussen de senioren,” beargumenteert  Anky van Grunsven  haar keuze. “Sanne heeft dat stukje extra gevoel en instinct in de ring, waardoor ze nog beter is dan een hele goede ruiter,” aldus Mans Buurman, bondscoach van de eventing ponyruiters. 

 

In haar debuutjaar in het Rabo Talententeam werd Sanne, die eind december 2016 nummer 77 was op de wereldranglijst, daarmee verkozen boven haar twaalf collega’s: Jelmer Hoekstra (springen), Kevin Jochems (springen), Niels Knape (springen), Lisa Nooren (springen), Stephanie Kooijman (dressuur), Anne Meulendijks (dressuur), Jill Huijbregts (dressuur), Maxime van der Vlist (dressuur), Estée Gerritsen (para-dressuur), Janou Bleekman (eventing), Nienke van Roekel (eventing) en Jordy Wilken (eventing). Bij de titel Rabo Talent van het Jaar hoort een cheque van €5.000,- euro, die in de RAI Amsterdam aan Sanne werd uitgereikt door Wiebe Draijer voorzitter van de Raad van Bestuur van de Rabobank. Jill Huijbregts kreeg veruit de meeste publieksstemmen via de Facebookpagina van het Rabo Talententeam en ontving een prachtige staatsiedeken uit handen van Anky van Grunsven. 

Bron: 
Persbericht KNHS