Outdoor Wierden schakelt over naar drie rankingproeven

Jumping
23 mrt 2017
Door Horseman Kristof

Wie op zaterdag 3 juni de Grote Prijs van Outdoor Wierden wint, rijdt niet met zijn paard de piste uit maar met een nieuwe Ford Fiësta. De auto wordt ingezet als hoofdprijs van de afsluitende rubriek. Outdoor Wierden heeft opnieuw de prijzenpot opgeschaald en schrijft dit jaar niet twee maar drie rankingproeven uit.

Ondertussen wordt op Manege de Vossenbos hard gewerkt om de zandpiste te renoveren. “Dat moet ook wel na vijftien jaar. De hele bodem is eruit gehaald en aangevuld met nieuw zand, zodat het er straks weer perfect bij ligt”, vertelt Marinus Vos, één van de drijvende krachten achter CSI1* en CSI2* Outdoor Wierden (31 mei t/m 3 juni) en het daaropvolgende jeugdconcours Dutch Youngster Festival (7 t/m 10 juni).

Met drie rankingproeven hoopt de organisatie van Outdoor Wierden nog meer ruiters met een hoge klassering op de wereldranking naar De Vossenbos te krijgen. “We proberen elk evenement wat financiële middelen over te houden en dit terug te laten vloeien in de sport. Dat vinden wij als vereniging essentieel, maar dit kunnen we ook alleen maar met de combinatie van Outdoor Wierden en de week erna het Dutch Youngster Festival. Zo kunnen de kosten gedeeld worden”, vertelt Marinus Vos.

Nieuw tijdens Outdoor Wierden is een CSIP, een internationale ponywedstrijd. Er is voor het Dutch Youngster Festival altijd erg veel belangstelling voor de ponyrubrieken en we kunnen tijdens het Dutch Youngster Festival niet alle pony’s kwijt. Daarom is er nu een CSIP tijdens Outdoor Wierden. Voor de kinderen die nog niet aan het internationale niveau toe zijn, is er ook een nationale ponytour tijdens Outdoor Wierden voor D-pony’s in de klasse Z en ZZ.”

Het Dutch Youngster Festival staat bij veel landen in de schijnwerpers. In Wierden vond de allereerste landenwedstrijd voor jeugdruiters plaats en tot op de dag van vandaag vormt het evenement een zeer belangrijk selectiemoment richting het EK voor de vier jeugdklassen pony’s, children, junioren en young riders.

www.dutchyoungsterfestival.com

Bron: 
Persbericht Wendy Scholten