Niels Bruynseels en Gancia de Muze zijn de beste in Geneve

Jumping
09 dec 2016
Door Horseman Kristof

Niels Bruynseels heeft zonet in Geneve de 1m50 rubriek op zijn naam geschreven. Hij kon hiervoor rekenen op de BWP merrie Gancia de Muze (v. Malito de Reve) van Erna Vaes en Krystle Wiehem. Zij wonnen in een snelle tijd van 31:72 seconden.

De 10-jarige merrie wint elke maand wel minstens één rubriek. Zo was ze vorige maand in Maastricht de beste in een 1m50 proef. Op de Wereldbeker manche van Helsinki wonnen zij in oktober de Grand Prix en op de Stephex Masters waren zij in september ook al goed voor winst in een 1m50 proef. Afgelopen zomer wonnen zij ook al de 3 sterren Grote Prijs van Bonheiden.

Op de tweede plaats (32:60) kregen we de Braziliaan Pedro Veniss met de 11-jarige For Felicila (v. For Pleasure). De derde plaats (32:76) was voor de Zwitser Romain Duguet en de 9-jarige Twentytwo de Biches (v. Mylord Carthago). 

Olivier Philippaerts eindigde op de vierde plaats met de 14-jarige H&M Challenge v. Begijnakker Z (v. Chellano Z). Hun tijd bedroeg 32:99 seconden. De Zwitser Martin Fuchs volgde in 33:16 seconden op de vijfde plaats met de 9-jarige KWPN'er Chaplin.

Jerome Guery, die gisteren al twee keer tweede werd, klasseerde zich op de zesde plek met Papillon Z (v. Perhaps v Berkenbroeck).

Voor Gregory Wathelet en Forlap DC was er net als gisteren ook nu weer een foutloze rit. Zij eindigden na een rustige tweede fase op de 23ste plaats.

Bron: 
Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans