Maak kennis met de ruiters van het KNHS Talententeam 2017

Varia
14 mrt 2017
Door Horseman Kristof

Nieuwe en vertrouwde gezichten presenteerden zich afgelopen weekend tijdens Indoor Brabant als het KNHS Talententeam 2017 van de paardensportbond. Twaalf ruiters, waaronder drie nieuwe talenten, krijgen dit jaar van KNHS de ondersteuning om zich optimaal voor te bereiden op een succesvolle carrière met als doelstelling het Olympisch en Paralympische kader voor de senioren. Het KNHS Talententeam bestaat uit vijf dressuurruiters, drie eventers, drie springruiters en een para-dressuuramazone.

De twaalf leden van het KNHS Talententeam zijn door de bondscoaches gezamenlijk geselecteerd uit een grote groep talenten die voortkomen uit het succesvolle  Talentenplan van de KNHS, voorheen gesponsord door Rabobank.

Dressuur

Anne Meulendijks (30-07-1993) In 2015 werd de amazone uit Heeze opgenomen in het Talententeam. Ze wordt getraind door Nicole Werner en Jeanine Fiechter. In 2016 won Anne met MDH Avanti Zilver met het team Young Riders op het EK U-25. In juli dat jaar werd zij met hetzelfde paard Nederlands Kampioen U-25. Ze zit ook in het A−kader U25.

 

Jill Huijbregts (31-07-1993) is sinds 2016 lid van het Talententeam. De amazone uit Drunen brengt Eventz Zamacho uit in de U25. Jill traint bij Anky van Grunsven en volgt de Pabo aan de Fontys Hogeschool. In 2016 was ze de reserveruiter voor het EK U25. Ze werd eind februari vierde op de KNHS Indoorkampioenschappen in de U25-rubriek.

Maxime van der Vlist (18-03-1993) maakt voor het tweede jaar op rij deel uit van het Talententeam. De amazone uit Baarle-Nassau werkt en traint bij stal Fiechter in België. Op het EK 2016 in Hagen behaalde ze een prachtige zilveren teammedaille. Slechts een aantal weken daarna won ze ook nog eens brons op het NK U25. Eind februari pakte ze zilver in de U25 op de KNHS Indoorkampioenschappen.

Denise Nekeman (13-01-1994) uit Hasselt is nieuw in het KNHS Talententeam. Eind februari werd Denise Kampioen U-25 bij de KNHS Indoor Kampioenschappen in Ermelo met Boston STH. Denise wordt getraind door Hans Peter Minderhoud. Begin dit jaar won Denise de U25 Cup op Jumping Amsterdam.

 

Jeanine Nieuwenhuis (06-05-1995) wordt getraind door haar werkgever Tim Coomans. In 2016 won Jeanine met TC Athene zilver met het team op de EK Young Riders in Olivia en won ze individueel twee gouden medailles. Op de KNHS Indoorkampioenschappen U-25 2017 in Ermelo behaalde Jeanine brons.

 

Para-dressuur
 

Estée Gerritsen (04-02-1999) komt uit Duiven en nam in 2016 het stokje over van para-dressuuramazone Daphne Meulenbroek. In juli 2016 won Estée met Exquis Onassis zilver op het Nederlands Kampioenschap. Vlak voor de Paralympische Spelen in Rio bleek Onassis helaas niet fit to compete. Estée bereidt zich voor op mooie prestaties in het komende seizoen.

 

Springen

Kevin Jochems (29-07-1995) werd al in 2014 opgenomen in het Talententeam. Kevin werkt bij Stal Raijmakers in Asten. Kevin zat met Flugel van 't Palmenhof  in het team dat heeft deelgenomen aan de EK 2016 Young Riders in het Ierse Millstreet. Met het team werd zilver behaald. Vorig jaar won deze combinatie brons op het NK Young Riders in Mierlo.

Lisa Nooren (21-06-1997) werd uitgeroepen tot Talent van 2015. De amazone uit het Belgische Engis wordt getraind door het vader en oud-bondscoach Henk Nooren en is stalruiter bij Stoeterij Duyselshof. In 2016 werd Lisa voor de zesde maal is opgenomen in het team voor het EK. In Millstreet vertegenwoordigde Lise Nederland in het Young Riders-team met Sabech d'Ha; met het team werd zilver behaald en ook individueel werd zilver gewonnen.

 

Sanne Thijssen (09-11-1998) is de dochter van internationaal springruiter Leon Thijssen. De amazone uit Baarlo is Talent van 2016. Ook in 2016 was Sanne met Con Quidam RB opgenomen in het team voor de Europese Kampioenschappen springen Young Riders in Millstreet, waar met het team zilver werd behaald. De combinatie zat vorig jaar in het team dat de Nations Cup in Wierden won en bovendien werd zij Nederlands Kampioen Young Riders.
 

Eventing

 

Janou Bleekman (05-03-1996) woont in Exeter  (Groot-Brittannië) en hoort sinds 2015 bij het Talententeam. Vorig jaar won Janou zilver op de Nederlandse kampioenschappen Young Riders in Renswoude, met het paard Granntevka Prince. Ook boekte ze diverse aansprekende internationale resultaten.

Jordy Wilken (25-05-1994) komt uit Teuge en kwam in 2016 in het Talententeam. Met Burry Spirit werd Jordy vorig jaar onder andere zevende in de driesterrenwedstrijd in Strzegom en negende in Arville.

Janneke Boonzaaijer (06-09-1996) uit Renswoude is nieuw in het Talententeam. Met Campbelle WS is Janneke opgenomen in het B-kader Young Riders. In 2016 werd Janneke Nederlands kampioen bij de Young riders op haar thuisbasis in Renswoude. De amazone won vorig jaar het CIC2* in Bad Harzburg.

 

Over het KNHS Talententeam
Voor de KNHS Talententeamleden betekent opname in het team een erkenning en waardering van hun talent, sportieve prestaties en motivatie. De KNHS-bondscoaches spreken hiermee een groot vertrouwen uit in hun toekomst en erkennen hen als de grootste talenten van de Nederlandse paardensport.

De teamleden krijgen een budget waarmee extra trainingen en begeleiding voor hun topsportcarrière bekostigd kan worden. De teamleden mogen niet ouder zijn dan 25 jaar en zij moeten op termijn in staat zijn aansluiting te vinden bij het Olympisch/Paralympisch seniorenkader. Opname in het KNHS Talententeam is de hoogste erkenning die je binnen het KNHS Talentenplan kan krijgen. Daarnaast behoren ook alle jeugdkaderleden en 120 nationale Beloften (gescout op de nationale KNHS Talentendag) tot het KNHS Talentenplan. Beide groepen worden vanuit het KNHS Talentenplan door de topcoaches en-trainers van het KNHS Trainersplatform begeleid.

Over het KNHS Talentenplan
Het KNHS Talentenplan is het talentherkenning- en ontwikkelingsprogramma  van de KNHS waarbinnen talentvolle paardensporters in de disciplines dressuur, springen, eventing en para−dressuur ondersteund worden in hun ontwikkeling tot topsporter. Ieder jaar worden circa 200 ruiters tijdens trainingen en bijeenkomsten begeleid door de KNHS-bondscoaches, trainers uit het KNHS Trainersplatform en andere experts. Het samenbrengen van toppers en talentvolle ruiters is een van de belangrijkste principes. Het KNHS Talentenplan bestaat uit drie niveaus: Internationaal Talent, Nationaal Talent en Belofte. Instromen in het KNHS Talentenplan is op alle niveaus mogelijk. De leden van het KNHS Talententeam zijn de meest succesvolle ruiters en amazones in hun discipline en leeftijdscategorie en daarmee de ambassadeurs van het KNHS  Talentenplan. 

Bron: 
Persbericht KNHS