Gregory Wathelet koopt zijn kampioenen paard terug

Transfer
29 nov 2016
Door Horseman Kristof

Gregory Wathelet heeft zichzelf een vroeg kerstgeschenk cadeau gedaan. Hij heeft immers zijn voormalig kampioenen paard Forlap DC teruggekocht.

De zoon van Querlybet Hero is intussen 11 jaar oud. Als 7-jarige werd hij in Lummen Belgisch kampioen in zijn leeftijdscategorie en een jaar later werd hij Belgisch kampioen in Lanaken met Wathelet in het zadel.

In de zomer van 2014 werd hij enkele maanden voor de Wereldruiterspelen in Caen verkocht. Hij verhuisde toen naar de stallen van Onyschenko.

Vanaf dat moment kreeg de ruin verschillende ruiters in het zadel. Het begon met Cassio Rivetti, nadien mocht Stephex Stables ruiter Daniel Deusser het fokproduct van Leon De Cock aan de start brengen.

Rene Tebbel nam in juni vorig jaar de teugels over tot afgelopen zomer. Toen moest Onyschenko al zijn paarden verkopen wegens een corruptie schandaal in eigen land. 
De Duitse amazone Laura Klaphake zagen we nadien even aan het werk met Forlap DC.

Intussen kocht Wathelet zijn kampioenen paard terug en staat hij sinds een week weer bij hem op stal. Hij zal Forlap de komende maanden mee nemen als derde paard. 

Bron: 
Studforlife bewerkt door Horseman