Geen EK voor Hans Peter Minderhoud door een blessure van Glock's Johnson TN

Dressuur
16 aug 2017
Door Horseman Kristof

Op dinsdag 22 augustus start voor de dressuurruiters het Europees kampioenschap senioren in Gothenburg. Vandaag werd bekend dat GLOCK’s Johnson TN van Hans Peter Minderhoud een kleine blessure heeft opgelopen en niet mee kan doen. Reservecombinatie Emmelie Scholtens met Apache reist daarom samen met Edward Gal met GLOCK’s Voice, Madeleine Witte-Vrees met Cennin en Diederik van Silfhout met Four Seasons af naar Zweden.

“Afgelopen week verloor GLOCK’s Johnson ’s nachts op stal een hoefijzer en stond vervolgens met zijn hoef in de lip van het ijzer,” vertelt GLOCK-ruiter Hans Peter Minderhoud. “Daar kom je dan pas ’s ochtends achter en we hebben toen gelijk de hoefsmid gebeld. Er is ondanks accuraat behandelen, toch een ontsteking ontstaan en het deed Johnson duidelijk pijn. Daarom kon ik hem de afgelopen week niet rijden. We moesten nu een beslissing nemen en ‘Johnny' is niet op tijd fit genoeg voor het EK. Heel veel pech, maar het paard staat op de eerste plaats en we hopen dat ‘Johnny’ er snel weer helemaal bovenop is. We wensen het Nederlandse team en Emmelie met Apache heel veel succes tijdens de kampioenschappen!”

“Heel spijtig,” vult bondscoach Rien van der Schaft aan, “Gelukkig kunnen Emmelie Scholtens en Apache mee en komen we straks nog steeds met een sterk team aan start.”

Het Nederlandse team voor het EK Dressuur in Gothenburg bestaat uit:
Edward Gal (Oosterbeek) – GLOCK'S Voice
Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) – Cennin
Diederik van Silfhout (Lunteren) – Four Seasons
Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Apache

Bron: 
KNHS