Zes overwinningen voor Danny Van Es tijdens 'Jump with Friends'

Jumping
19 jun 2019
Door Horseman Kristof

Enkele dagen nadat hij zijn titel van HGVBB kampioen wist te verlengen heeft Danny Van Es bij Stoeterij Mivaro maar liefst zes proeven gewonnen tijdens de tweede editie van 'Jump with Friends'!

Met zijn kampioenen paard Zico V won hij op zondagnamiddag de Grote Prijs na een barrage met elf andere combinaties. Bert Panneels en Lavendel van het Beetjen eindigden op de tweede plaats. Vincent Bourguignon werd derde met Isaura Pracht en vierde met Grantura de Bourguignon. Glenn Van Riet en Gute Tochter namen de vijfde plaats voor hun rekening.

Van Es won er ook de Kleine GP (1m15) op zondagavond met Go For It Ninohorse. Zijn partner Ellen De Swert eindigde met Escape op de tweede plaats voor Charlotte Schelfthaut en Dame de Laubry. 

Op vrijdag won Van Es zowel de 1m10 als 1m20 reeksen met Zico V. In de 1m20 proef werd hij ook nog tweede met Go For It Ninohorse. De Swert en Cantchelaro waren goed voor de derde plaats. Met Go For It Ninohorse eindigde Van Es in de 1m10 reeks opnieuw op de tweede plaats. Mede-organisator Nick van Riet werd derde met Louisiana De Wiqui. 

Zaterdag won Van Es de 1m10 en 1m20 reeksen met Go For It Ninohorse. Met Zico V moest hij dit keer vrede nemen op de tweede plaats. Stefan Heymans sprong naar de derde plaats met Libelle van 't Bosveld. Emy De Braekeleer werd in de 1m10 reeks tweede met Upsala de la Gadaille. Van Es zagen we terug op de derde plaats met Coco Chanel.

Klik hier voor de uitslagen.