Zangersheide houdt succesvolle hengstenpresentatie in Marl

Fokkerij
22 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Duitse Marl hield Zangersheide afgelopen dinsdag voor de vijfde keer hun hengstenpresentatie. Dit doen ze jaarlijks aan het begin van het dekseizoen om zo hun hengsten aan het publiek voor te kunnen stellen. Twintig hengsten reisden naar het Duitse dorp om zich te tonen aan de Duitse fokkers. Zo'n kleine duizend aanwezigen konden gedurende twee uur genieten van deze hengsten.

De jongste hengsten konden zich tijdens het vrijspringen tonen. Zo zagen we Condor One Z (Codex One x Berlin) en Qatar Z (Quasimodo Z x Polydor) aan het werk. De andere jonge hengsten werden onder het zadel voorgesteld door de huisruiters van Zangersheide op enkele sprongen.De bekende zwarte hengst Dominator Z (Diamant de Semilly) was natuurlijk ook van de partij en werd voor de gelegenheid nog eens gereden door Christian Ahlmann. Stephex Stables ruiter Alexandre Sueur kwam met de zesjarige George Z (Kannan x Chin Chin) naar Marl.

De oudere hengsten werden onder het zadel voorgesteld door Angelique Rüsen of aan de hand voorgesteld. Zo kwam de Duitse amazone in de ring met Levisto Z (Leandro x Carolus I), Cornado II Z (Cornet Obolensky x Acobat I) en Cabrio Z (Cassini I x Calato Z). Aktion Pur Z (Ars Vivendi x Pilot), Aganix du Seigneur Z (Ogano Sitte x Chellano Z), Asca Z (Askari x Carthago Z) en Canturano Z (Canturo x Coriano Z) werden aan de hand getoond.

Als allerlaatste verscheen Taloubet Z (Galoubet A x Polydor) in de ring. De achtienjarige hengst nam nog niet zo lang geleden afscheid van de sport. Chrisitian Ahlmann bracht hem aan de hand in de ring en Judy Ann Melchior nam hem over terwijl Ahlmann zijn dankwoorden uitsprak.

Volgende week is het tijd voor de Open Dagen bij Zangersheide in Lanaken, dan zullen de hengsten opnieuw voor het publiek worden voorgesteld. Gelijktijdig vindt ook de voorjaarskeuring van Zangersheide plaats. Voor meer informatie klik hier.