Z-winst voor Shana Somers in Overpelt

Eventing
27 mrt 2024
Door Horseman Kristof

Dat er heel wat paarden en ruiters stonden te trappelen om uit de startbox te vertrekken, bewijzen het aantal deelnemers bij de paarden tijdens de eventingwedstrijd in Overpelt. Met maar liefst drie ringen in de reeks Licht,  een goedgevulde ring in de klasse Midden en een reeks Zwaar, waren de hoogste LRV-reeksen goed vertegenwoordigd. 

In de klasse Zwaar ging de zege na een sterke dressuurproef en een foutloze cross, binnen de tijd, naar Shana Somers (LRV Geel ten Aard) met Ona van de Vijfheide. Een foutje in het afsluitende springparcours, bracht haar eerste plaats, niet meer in gevaar.  Het zilver was voor regerend nationaal kampioen Stefaan De Pauw (LRV Erpe Mere) en zijn Kwinto van ‘t Wijwater. Yarno Geeroms (LRV Kerksken) reed Cassandra GZ naar brons.  Johan Ooms (LRV Noorderwijk) en zijn Kaspar van de Molendrieshoeve reden naar plaats vier, voor Davy Goris (LRV Merksplas) en Contador Z. 

In de klasse Midden reed Andy Smets (LRV Schoonbroek) dankzij een sterke dressuurproef en een al even sterke cross-country en springproef naar het goud met Kookai van de Nethe Z. Kaat Brosens (LRV Rijkevorsel) reed Cartina Z naar plaats twee, voor Linde Van Boxstael met Nina van ‘t Farsenhove). 

In de L-reeks waren er overwinningen voor: Tim Ooms (LRV Mol Achterbos) met Mio van de Buitenheide, Karl Piot met Mister Bombastic vd Henxbroek en Hanne Simons (LRV Bocholt) met G-Day van Bareelhof. 

Bron: 
LRV