Yves Vanderhasselt beste Belg in de Grote Prijs van Oliva

Jumping
18 feb 2018
Door Horseman Kristof

Scott Brash en Hello Mr. President (v. Comme d'Api vd Hacienda) hebben na winst in de rankingproef op vrijdag, nu ook de Grand Prix in Oliva gewonnen. Het duo was acht honderdste van een seconde sneller dan Julien Epaillard en de BWP'er Instit de Jucaso (v. Cooper van de Heffinck).

Bassem Mohammed reed Argelith Squid (v. Salito) naar de derde plaats. De Zangersheide merrie Chidame Z (v. Chippendale Z) behaalde een vierde plaats met Pius Schwizer. Het nieuwe duo Marlon Modolo Zanotelli en de BWP merrie Isabeau de Laubry (v. Cardento I) klasseerden zich op de vijfde plaats.

Yves Vanderhasselt gaat verder op zijn elan

Na winst in de Grote Prijs van Lier enkele weken geleden vertrok Yves Vanderhasselt naar Oliva met zijn talentvolle BWP merrie Jeunesse (v. Eldorado van de Zeshoek). Vorige week klasseerden zij zich al in de Grote Prijs en vandaag herhaalden zij hun prestatie. Een foutloze barrage leverde hen een achtste plaats op.

De regerende Belgische kampioenen combinatie Nicola Philippaerts en H&M Chilli Willi (v. Casall) eindigden op de negende plaats.
De Belgische amazones Maartje Verberckmoes (Jugano van de Vosberg) en Chloe Vranken (Gamko S) kregen één strafpunt voor tijd aangerekend in de basisomloop.

Klik hier voor de uitslag.