Young Riders zakken naar de vijfde plaats maar hebben nog zicht op teammedaille

Jumping
12 jul 2018
Door Horseman Kristof

Het Belgische Young Riders team heeft er geen geslaagde dag op zitten in het Franse Fontainebleau waar momeneel de Europese kampioenschappen voor de jeugd aan de gang zijn.

Nadat het team van chef d'equipe Rik Deraedt de leiding had genomen na de eerste ronde, zijn ze nu teruggezakt naar een vijfde plaats. Geen enkele teamruiter kon een foutloze ronde afleggen. Met hun score van 26.67 punten staan ze wel nog dicht bij een podiumplaats. Denemarken is voorlopig derde met 24.79 strafpunten. Aan de leiding staan de Britten met 15.08 punten voor de Duitsers (20:73).

Met twee springfouten vandaag is Belgisch kampioen Gilles Thomas zijn leiderspositie kwijtgeraakt. Hij staat nu op een achttiende plaats met Conaro. Thomas werd drie jaar geleden kampioen van Europa bij de Junioren. Vorig jaar was hij op het EK in Samorin ook al dicht bij een medaille. Jeroen De Winter kon de schade vandaag beperken met één fout, hem zien we terug op een 22ste plaats met Cleopatra Z. Dieter Vermeiren en Kingston Town 111 Z zakken met hun twee springfouten van de tweede naar de 24ste plaats. Thibaut Huyvaert en Jessica de Laubry, die enkel individueel aan de start komen, zien we op een 30ste plaats. 

Klik hier voor de tussenstand.