Winst in Waregem levert Gregory Wathelet een nieuwe BMW op

Jumping
28 sep 2018
Door Horseman Kristof

De tweede avond in Waregem werd afgesloten met een 1m55 rubriek. Deze verliep over twee omlopen. De beste dertien ruiters mochten terugkomen voor de tweede en beslissende ronde.

Daarin maakte Gregory Wathelet indruk met de 10-jarige Pools gefokte hengst Mjt Nevados S (v. Calvados Z). Met de voor BWP goedgekeurde hengst was hij vorige week nog in Tryon op de Wereldruiterspelen als reserve combinatie. Als 7-jarige won de schimmel goud op het WK in Lanaken. Hun winnende tijd in deze rubriek bedroeg 51:79 seconden. Dit leverde hen een nieuwe BMW X2 op.

Kent Farrington kwam met Creedance (v. Lord Z) nog aardig in de buurt, maar met hun tijd van 52:87 seconden eindigden zij op de tweede plaats. Jessica Springsteen en Rmf Swinny du Parc (v. Caspar) werden derde in 53:82 seconden. Scott Brash reed Hello Shelby naar de vierde plaats. Christophe Vanderhasselt en Identity Vitseroel eindigden hun rit op de vijfde plaats. 

Met een springfout op de laatste hindernis en een snelle tijd van 51:96 seconden behaalden Gudrun Patteet en Sea Coast Pebbles Z een zesde plaats. Pieter Devos (Claire Z) en Francois Mathy Jr. (Uno de la Roque) namen plaatsen zeven en acht voor hun rekening.

Klik hier voor de uitslag.