Winnend GP-debuut voor Darragh Kenny en Horst van de Mispelaere in Ocala

Jumping
18 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Amerikaanse Ocala werd naast de vijfsterren wedstrijd ook nog enkele nationale proeven georganiseerd. Hieraan konden de ruiters van de CSIO5* eveneens aan deelnemen. Eerder vandaag konden we al melden dat Darragh Kenny de hoofdrubriek van de vijfsterren competitie won en ook in de 'Smartpak Grand Prix' overheerste de Ier.

Kenny maakte er zijn debuut met de elfjarige BWP'er Horst van de Mispelaere (v. Wandor van de Mispelaere), die eerder gereden werd door zijn vriendin Jessica Mendoza. Ze reden meteen naar winst door foutloos te blijven in een tijd van 32.047 seconden. Eerder zagen we de bruine ruin ook nog onder het zadel van onze landgenoot Koen Verreecke.

Ze waren zo ruim een seconde sneller dan de Venezuelaanse ruiter Emanuel Andrade. Met de vosse ruin Boy IV (v. Sandro Boy) kwam Andrade door de finish na 33.356 seconden. Op de derde plaats zagen we opnieuw een BWP'er. Voor de Amerikaanse Tracy Magness was er met de BWP merrie Intenz van HD (v. Elvis Ter Putte) een nulrit in 34.640 seconden. Deze merrie zagen we eerder nog aan het werk in België onder Stefan Corten en Lucia Le Jeune - Vizzini.

De top vijf werd vervolledigd door Emanuel Andrade met de Zangersheide hengst Hardrock Z (v. Heartbreaker) en Rowan Willis met de negenjarige Everse W (v. Lexicon). Zij finishten respectievelijk met vier en acht strafpunten in de barrage.

Klik hier voor de volledige resultaten.