Wijzigingen in de Olympische kaders bij de KNHS

Varia
06 feb 2018
Door Horseman Kristof

Bij aanvang van de nieuwe maand februari heeft de KNHS enkele wijzigingen in de Olympische kaders bekend gemaakt. De kadercombinaties worden begeleid door de bondscoach en kunnen geselecteerd worden voor internationale kampioenschappen en landenwedstrijden. 

Tim Lips en Alice Naber-Lozeman in Olympisch eventingkader
Naar aanleiding van de gewijzigde kadercriteria voor de eventingruiters is het seniorenkader flink veranderd. Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) en  ACSI Peter Parker zijn van het B- naar het Olympisch kader gepromoveerd. Ook Tim Lips (Breda) en Bayro maken hun rentree in het A-kader.
Vorig jaar maakte Tim Lips geen deel uit van het nationale eventingkader. Deze keuze maakte hij bewust omdat hij Chinese eventingteam begeleidde naar de Asian Games 2017. Dat zat eigen deelname aan het EK in Polen in de weg. Nu is Tim terug met zijn huidige toppaard Bayro en is het doel om in september mee te doen aan de Wereldruiterspelen in Tryon. 
Ook voor Merel Blom (Aalten) stond haar eigen sportieve carrière in 2017 op een iets lager pitje. Nadat de amazone op de Olympische Spelen in Rio 2016 met Rumour Has It N.O.P. met een negentiende plek in het individuele klassement de beste Nederlandse prestatie neerzette ging de aandacht uit naar het afronden van haar studie. Dit jaar hebben de sportieve ambities weer prioriteit en zijn haar ogen gericht op het WK eventing in Amerika. 
Nieuwe combinatie in het B-kader is Jan van Beek (Rijsbergen) met Vamp du Monselet. Jan is eveneens bondscoach van de Junioren en Young riders en heeft bijna twintig jaar ervaring in de internationale eventingsport. 

Emmelie Scholtens in Olympisch dressuurkader
Emmelie Scholtens (Gorinchem) en de hengst Apache zijn weer terug in het Olympisch kader. Ook voor Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) was het maar een korte afwezigheid in het nationale kader. Met de schimmel Zanardi is hij door bondscoach Rien van der Schaft opgenomen in het B-kader. Beide dressuurcombinaties presteerden vorige week erg goed in de FEI-wereldbekerwedstrijd in Amsterdam. 
Springruiter Michael Greeve (Veeningen) is na Jumping Amsterdam met Whitney B B opgenomen in het B-kader.

Bron: 
KNHS