Vooruitblik naar de Wereldbeker dressuur in Mechelen

Dressuur
18 dec 2018
Door Horseman Kristof

Dat Jumping Mechelen toppers verdient wisten wij al langer. En dat Jumping Mechelen wereldbeker-waardig is, ook. 

Dat kosten noch moeite worden gespaard, om de terugkeer van de wereldbeker dressuur in Mechelen tot een geslaagd feest te maken, is een feit. En dat hebben ’s werelds beste dressuurruiters ook geweten. Er zijn ontzettend veel aanvragen binnengekomen om deel te nemen in Mechelen.

De verplaatsing van de dressuurdagen naar 28 & 29 december en de “primetime”  in de dagorde, vallen duidelijk in de smaak bij de toppers.

Voormalig wereldkampioen Eduard Gal tekent present. Ook zijn partner Hans Peter Minderhoud en Madeleine Witte-Vrees zullen er bij zijn voor Nederland. Deze drie dressuuriconen maakten ook voorbije zomer in Tryon deel uit van het Nederlandse team.

Voor Duitsland mogen we onder andere topamazone Helen Langehanenberg verwelkomen. Zij won in Mechelen reeds de wereldbeker in het verleden en staat gebrand om dit te herhalen met haar nieuwe topper Damsey FRH.

Zweden stuurt ook een topcombinatie waar rekening mee moet gehouden worden. De hengst Dante Weltino en zijn amazone Therese Nilshagen behoren tot de wereldtop en zullen zeker hun kansen verdedigen en strijden voor het podium.

Voor Ierland zakt dan weer een ander jong talent af naar Mechelen: Judy Reynolds die meermaals finaleplaatsen veroverde in grote wedstrijden zoals Aken, EK’s , Olympische spelen en wereldbekers. Zij was één van de eerste die aangaf graag Mechelen te willen ontdekken.

Uiteraard mogen we onze eigen toppers niet vergeten. Bijna ons volledig team van de wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon, zal strijden op 28 en 29 december. Huidig Belgisch kampioen Jeroen Devroe, Jorinde Verwimp, Fanny Verliefden, Isabel Cool en David Engelen zullen hun mannetje/vrouwtje staan en verdedigen onze kleuren.

Ook andere landen als Frankrijk, Portugal, Engeland vaardigen hun betere dressuurruiters af.

Kortom topsport dressuur gegarandeerd!

Sport van de bovenste plank, amazones en ruiters om “u” tegen te zeggen, Jumping Mechelen die alles heeft gedaan om er een dressuurfeest van te maken … en een Mechels publiek dat het feest compleet maakt!

Bestel dus tijdig je kaarten om dit spektakel niet te missen en teken ook present zoals de dressuurtoppers jullie al voordeden.

See you at Vlaanderens Kerstjumping 28 and 29 December 2018 for the Mechelen World Cup Dressage 2018!

Het volledige overzicht van deelnemers vind je hier.

Bron: 
Persbericht Jumping Mechelen