Virginie Thonon triomfeert in de Grote Prijs van Courrière

Jumping
22 mei 2018
Door Horseman Kristof

Op de nationale LEWB wedstrijd in Courrière heeft Virginie Thonon de 1m40 hoge Grand Prix gewonnen. Met Koquette onder het zadel won zij in een tijd van 38:96 seconden. Thonon werd ook nog tweede (39:07) met Danaide du Houssoit. Voor Arnaud Doem en Edgard de Prefontaine was er een derde plaats. Rodrigo Bass en Billy Balou behaalden een vierde plek. Op de vijfde plaats kregen we Sarah Toussaint met Coeur de Cachas. Toussaint en Coeur waren twee jaar geleden de eindwinnaars in de STX cyclus voor 7-jarige paarden.

De 'Petit Tour' werd eveneens over een hoogte van 1m40 verreden. Daarin was Rodrigo Bass de beste met Billy Balou. Francois Wery reed Jackpot naar de tweede plaats. De derde plek was voor Jerome Counasse en Ismaya des Bruyeres.

Sandra Buytaert zegevierde in de 1m35 reeks met Elounda Girl voor Kevin Maus (Bali de la Hart) en Virginie Thonon (Amandine de la Pomme).