Vermeir en Vanderhasselt laten van zich horen in Oostenrijk

Jumping
09 dec 2018
Door Horseman Kristof

Wilm Vermeir en Christophe Vanderhasselt hebben zich op de CSI4* wedstrijd van Salzburg weten te klasseren in de 1m55 hoge Grand Prix kwalificatie!

Met tien combinaties bleven ze na de basisomloop over om de strijd aan te gaan in de barrage. Met een barragetijd van 40:95 seconden was de Italiaan Gianni Govoni duidelijk de snelste. Een ruime voorsprong leverde hem de overwinning op in deze kwalificatie proef met de 13-jarige Westfaalse ruin Lucaine (v. Lenardo). De Deense ruiter Emil Hallundbaek volgde in 44:35 seconden op de tweede plaats met de 11-jarige Chacco Blue zoon Chalisco. Derin Demirsoy en de 9-jarige BWP ruin Je Suis van de Bien (v. Chopin van het Moleneind) zagen we terug op de derde plaats.

De Zwitser Adrian Schmid reed de 12-jarige hengst Balou de Coeur Joye (v. Balou du Rouet) naar een vierde plaats. Balou kreeg zijn opleiding van Christophe Vanderhasselt. Nadien was hij enkele jaren aan het werk te zien met de ruiters van Stephex Stables.

Wilm Vermeir en de 8-jarige BWP ruin King Kong d'Avifauna (v. Beaulieu's Think Big) hadden een snelle tijd van 41:76 seconden neergezet, maar een springfout verwees hen naar een vijfde plaats. 
Christophe Vanderhasselt en de 10-jarige BWP merrie Identity Vitseroel (v. Air Jordan Z) kregen één strafpunt voor tijd in de basisomloop waardoor zij op de elfde plaats eindigden.

Klik hier voor de uitslag.