Van Het Peggershof levert veilingtoppers op Woodland's

Fokkerij
21 okt 2018
Door Horseman Kristof

De 2018 editie van Woodland's gaat de geschiedenisboeken in als recordeditie. Tot hiertoe was het duurste verkochte paard Julyssi Van Orti (Cicero Z van Paemel), die vorige week vijfde werd in de CSI5* Grote Prijs van Oslo. Deze schimmelmerrie bracht in 2015 nog 165.000 euro op en ook dit jaar wist de organisatie weer moeiteloos dit bedrag te halen, straffer nog: ze deden het tweemaal!

Nogana van het Peggershof (Ogano Sitte x Leader M) zette als vierde paard in de ring meteen de toon door na een hevig biedduel voor 166.000 euro naar Zwitserland te verhuizen. Maar daar hield het succes van het Peggershof & Woodland's niet op... Enkele paarden later werd namelijk de Ogano Sitte-hengst Livingstone van het Peggershof afgeslagen voor 165.000 euro. Hij zal in de toekomst in de ring verschijnen onder de Turkse vlag. Nogana en Livingstone komen uit de bekende stam van Emile Van Rossem zijn Uriana Van Klapscheut.

Ook de rest van het koperspubliek kwam uit alle hoeken van de wereld: Denemarken, Nederland, Noorwegen, Duitsland, België, Verenigde Staten, ... En als kers op de taart: veel kopers uit het verleden deden dit jaar opnieuw een aankoop én net dat vertrouwen doet de organisatie het grootste plezier!

Naast de gereden paarden vielen de drie veulentjes eveneens goed in de smaak. Dynamiet DC Z (Diamant de Semilly) verhuisde van eigenaar voor 22.000 euro terwijl het embryo uit de stam van Gatoucha van 't Roosakker het duurste werd met 19.000 euro.

In totaal bracht de volledige veiling maar liefst 1.060.000 euro op! Dat brengt de gemiddelde prijs voor de rijpaarden op net geen 57.500 euro.

Bron: 
Woodland's International Sales