Valentine Steeman wint de Beker van België in Nokere

Eventing
06 aug 2018
Door Horseman Kristof

Afgelopen weekend vond tijdens eventing L'Equino voor het eerst de Beker van België Z plaats.

De winst in de Beker van België Z (Powered by Lami-cell) ging naar Valentine Steeman met River Emery. Na het dressuuronderdeel eindigden zij met 34 strafpunten slechts op de 12de plaats maar dankzij een foutloze jumping en cross-country steeg ze in het klassement en mocht ze zo de gouden medaille in ontvangst nemen. Het zilver was weggelegd voor VLP'er Timothy Denutte met een strafpuntentotaal van 35,8. Met Coldplay reed hij een mooie dressuurproef dat resulteerde in een 3de plaats (30,6 strafpunten). In zijn springparcours viel er 1 balk uit de lepels en in de cross-country finishte hij iets te traag. Lara de Liedekerke mocht met Alpaga D'arville het podium vervolledigen op de 3de plaats. Dit duo eindigde de eventing met in totaal 36,3 strafpunten.

Joris Vanspringel en Imperial van de Holtakkers eindigden net naast het podium. Voor Kris Vervaecke en Hopper ten Hunsel was er een vijfde plaats.