Vagabond de la Pomme naar Nicolas Delmotte

Transfer
19 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

Vorige week brachten we het nieuws dat Penelope Leprévost afscheid moest nemen van de paarden die ze reed voor Haras de Clarbec. Het was toen nog niet duidelijk wie de paarden ging overnemen. Nu is bekend geraakt dat Nicolas Delmotte de hengsten van Haras de Clarbec binnenkort zal gaan uitbrengen op wedstrijd.

Bij deze hengsten hoort ook de dertienjarige Vagabond de la Pomme (v. Vigo d'Arsouilles). Met deze SBS'er werd Leprévost enkele maanden geleden nog vierde in de Grote Prijs van Parijs, derde in de GP van Lyon en zevende in de Wereldbekerwedstrijd in Verona. Het duo nam ook deel aan het EK in Göteborg en de Nations Cup finale in Barcelona. Eerder namen ze ook deel aan verschilende Wereldbekerfinales.

Naast Vagabond verhuizen ook de jonge beloftes Urano de Cartigny (v. Diamant de Semilly) en Corrado du Moulin (v. Berlin) naar de stallen van Delmotte. Voor de Franse ruiter is het een mooie aanvulling bij de paarden die hij al heeft. We kennen hem vooral dankzij de prestaties met zijn tienjarige BWP'er Ilex VP (v. Diamant de Semilly). Zo wonnen ze afgelopen jaar de CSI5* GP in Dinard en de CSI3* GP in Luik. Daarnaast werden ze nog eens tweede en derde in de CSI3* GP's tijdens Knokke Hippique.

Bron: 
Studforlife