Utamaro d'Ecaussines weer in de wedstrijdring

Jumping
16 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

De veertienjarige hengst Utamaro d'Ecaussines (v. Diamant de Semilly) maakte gisteren zijn comeback in de wedstrijdring. De bruine SBS'er was sinds november vorig jaar niet meer op internationale wedstrijden verschenen. Utamaro had een blessure opgelopen en de hengst kreeg enkele maanden de tijd om te revalideren.

De Brit William Whitaker startte de SBS'er in eigendom van Ludwig Criel gisteren voor het eerst weer in een 1.35m proef in het Azelhof. Ze reden een rustige rit, die hun drie tijdsfouten opleverde. De Diamant de Semilly zoon was met Joe Clee en William Whitaker al succesvol op het allerhoogste niveau. Afgelopen jaar reed Whitaker hem nog op het Europees Kampioenschap in Göteborg. Met Clee nam Utamaro ook al deel aan het EK in Aken en de WEG in Caen. Daarnaast nam hij ook al deel aan heel wat landenwedstrijden.

William Whitaker en Utamaro d'Ecaussines behaalden hun kwalificatie al voor de WEG in Tryon en maken dus kans om met het Britse team naar Amerika te reizen voor de Wereldruiterspelen in september.