Uitzonderlijke embryo uit de volle zus van George Z

Promo
18 mrt 2018
Door Horseman Kristof

Momenteel loopt er via Z-online auction een veiling van embryos en fokmerries. Het eerste lot uit de collectie is meteen één van de exclusiefste embryos uit de veiling.

Het gaat hier om een embryo uit de volle zus van George Z, de 6-jarige hengst van Stoeterij Zangersheide en Stephex Stables. George Z was de voorbije weken één van de sensaties tijdens de Pavo hengstencompetitie. Het embryo zal een merrieveulen zijn.

Moeder Goya is een dochter van Kannan, het embryo heeft als vader Diamant de Semilly. Goya is dan weer een dochter van de bekende Usha van 't Roosakker waar al heel wat internationale paarden uitkomen. 

Usha is de moeder van Cella (ex. Centoia van 't Roosakker) waarmee Ben Maher op het hoogste niveau actief was. Ook haar zonen Equador van 't Roosakker en Emperio van 't Roosakker zien we vaak terug in de hoogste proeven. Uit deze moederstam komt ook de voor BWP goedgekeurde hengst Erco van 't Roosakker. Andere bekende nakomelingen zijn Electra van 't Roosakker, Falco van 't Roosakker, Gatoucha van 't Roosakker, Geena van 't Roosakker, ...

De veiling loopt nog twee dagen, een bod uitbrengen kan via deze link.