Top vijf plaats voor Verlooy en Devos in Stuttgart

Jumping
17 nov 2018
Door Horseman Kristof

Op de Stuttgart German Masters was het hoofdnummer vanavond een 1m55 rubriek die over twee omlopen verliep. Elf combinaties wisten foutloos te blijven en zich zo te plaatsen voor de tweede omloop.

Jos Verlooy nam al snel de leiding met zijn nieuwste aanwinst, de 13-jarige Oaks Redwood (v. Asb Conquistador). Met hun tijd van 39:35 seconden zouden zij finaal op een derde plaats eindigen. Euro Horse kocht Redwood na afloop van de Wereldruiterspelen in Tryon waar hij finalist was.
Als voorlaatste starters behaalden Pieter Devos en de 9-jarige BWP'er Jade vd Bisschop (v. Ogano Sitte) een vierde plaats in 39:42 seconden. Met één strafpunt voor tijd in de eerste ronde moesten Karel Cox en Evert vrede nemen met een veertiende plaats.

De overwinning ging naar Steve Guerdat en de 9-jarige Venard de Cerisy (v. Open Up Semilly). Hun winnende tijd bedroeg 38:08 seconden. Christian Kukuk en Lacasino (v. Lordanos) werden tweede in 38:94 seconden. De vijfde plaats was voor Elisabeth Meyer en Monodie H (v. Carthago Z). 

De amper 8 jaar oude BWP hengst Kafka vd Heffinck (v. Calvaro) werkte met Rodrigo Giesteira Almeida twee foutloze omlopen af. Het duo klasseerde zich op een negende plaats.

Klik hier voor de uitslag.