Top vijf plaats voor Olivier Philippaerts in de Grote Prijs van Helsinki

Jumping
20 okt 2018
Door Horseman Kristof

Op de Wereldbeker wedstrijd van Helsinki werd zonet de vijf sterren Grote Prijs afgewerkt. Zes combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage na afloop van het 1m60 hoge basisparcours. Daarbij zat ook onze landgenoot Olivier Philippaerts. Met de 12-jarige H&M Cue Channa (v. Cardento) kreeg hij één springfout in een tijd van 34:43 seconden en eindigde zo op de vijfde plaats.

De winst ging naar Philipp Weishaupt en de 11-jarige Asathir (v. Diamant de Semilly) met een tijd van 32:30 seconden. Voor Maikel van der Vleuten en Dana Blue (v. Mr. Blue) was er een tweede plaats in 32:93 seconden. Als laatste starter wist Denis Lynch ook foutloos te blijven in een tijd van 35:28 seconden. Hij eindigde zo op de derde plaats met The Sinner (v. Sanvaro).

Angelique Rusen en de sBs'er Arac du Seigneur Z (v. Ogano Sitte) haalden de finish in 35:83 seconden, dit leverde hen een vierde plaats op. Anna-Julia Kontio en Francois Mathy Jr. zijn voormalige Ornellaia (v. For Pleasure) behaalden een zesde plaats.

Klik hier voor de uitslag.