Top vijf plaats voor Niels Bruynseels en Gancia de Muze in de Rolex GP

Jumping
17 mrt 2019
Door Horseman Kristof

Op 'The Dutch Masters' werd vanmiddag de Rolex Grand Prix verreden! Het publiek kreeg daarin de beste ruiters en paarden van de wereld aan het werk te zien. Het zag er lange tijd naar uit dat er geen barrage zou volgen, maar op het einde wisten vijf ruiters voor een spannende jump off te zorgen!

Stephex Stables ruiter Daniel Deusser wist als eerste foutloos te blijven in de basisomloop. Hij mocht dan ook de spits afbijten in de barrage met de 11-jarige Zangersheide hengst Scuderia 1918 Tobago Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Het duo kreeg halverwege hun barrage een springfout en ging zo door de finish met een tijd van 44:38 seconden.

Snel, sneller, snelst!

's Werelds nummer één ruiter Steve Guerdat toonde met zijn barrage rit nog eens waarom hij momenteel de beste ruiter van de wereld is. Met de 13-jarige Balou du Rouet dochter Albfuehren's Bianca bleef hij foutloos in een tijd van 41:08 seconden.

Als derde starter kwam regerend Europees en vice-Olympisch kampioen Henrik von Eckermann in de piste. Hij loodste Toveks Mary Lou (v. Montendro) in een nog snellere tijd van 40:45 seconden naar de leiderspositie.

Pech voor Niels Bruynseels

De winnaars van de Rolex Grand Prix vorig jaar, Niels Bruynseels en de BWP merrie Gancia de Muze (v. Malito de Reves) kwamen als voorlaatste in de piste. Met de merrie van Erna Vaes en Krystle Wienen kreeg hij een een slechte afzet op de Rolex sprong, waarna het duo besliste om de piste te verlaten.

De laatste in de barrage was de Zweedse ruiter Peder Fredricson. Hij was snel, maar met een tijd van 41:60 seconden en een springfout werd hij finaal derde met H&M Christian K (v. Namelus R).

Top tien plaats voor Philippaerts en Verlooy

Met één springfout in de basisomloop eindigde Olivier Philippaerts op de achtste plaats met H&M Legend of Love. Voor Jos Verlooy en de BWP'er Igor (v. Emerald) was er een negende plaats. Igor zijn fokker Maarten Van Waes ontving gisteren van BWP nog de Young Breeder Award.

Klik hier voor de uitslag.