Tien landgenoten naar finale 5-jarigen op het Wereldkampioenschap

Jumping
14 sep 2018
Door Horseman Kristof

De laatste dag van het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken zal zondagochtend van start gaan met de finale voor 5-jarige paarden. Voor die finale wisten 54 combinaties zich te plaatsen, waaronder tien Belgische springruiters.

Jeroen Appelen, die morgen nog een medaille kan pakken op het BK senioren, gaat naar de finale met Cajou van het Hobos. Gilles Botton en Valencia de Hus wisten zich eveneens te plaatsen net als Caroline De Laet en Nouvelle d'Or van 't Misthof. Frederik Dekens bleef ook twee keer foutloos met zijn dekhengst Chaiton F Z. In de finale zullen ze ook rekening moeten houden met Christof Deraedt (Baloucash) en Alexander Liefsoens (No Limit vd Legita Hof Z).

Andere Belgen in de finale zijn Jordy Oostvogels (Noisette van de Ceulshaegen), Tim Van den Broeck (Harthago van het Bellehof), Katrijn Van Hoecke (H-Red Beauty Girl P&A) & Jan Van Dyck (Cosmos Z). 

De BWP Siegerhengst van 2016, Naxcel V wist zich eveneens te plaatsen voor de finale. Naar aanleiding van dit WK mocht zijn mede-eigenaar Gerfried Puck plaats nemen in het zadel.