Thuisoverwinning voor Jeroen Dubbeldam

Jumping
07 okt 2017
Door Horseman Kristof

CSI Salland werd vrijdagavond getrakteerd op één van de snelste omlopen die Jeroen Dubbeldam ooit gereden heeft. Hij won de 1.45m NIJWA Groep Prijs met de BWP merrie Gioia Van Het Neerenbosch. “Hier wordt de sfeer alleen maar beter van”, vertelt de topruiter na afloop.

Maar liefst twintig deelnemers meldden zich voor de barrage om de eerste prijs van ruim 8.100 euro en een greep rankingpunten om te stijgen op de wereldranglijst. Dubbeldam werd luid aangemoedigd in de manege in Mariënheem, maar was niet de enige die op steun van het publiek kon rekenen. “De sfeer op CSI Salland is altijd goed, maar vanavond echt super. Alsof dat wat gisteren is gebeurd een soort saamhorigheid geeft”, verwijst Jeroen Dubbeldam naar de weggewaaide stallentent en losgekomen paarden.

“Zelf was ik er niet bij, maar je krijgt de paniek al snel door. Het is wonderbaarlijk hoe iedereen hier op ingespeeld heeft. Niet beginnen te vloeken op de organisatie, maar meedenken hoe je kan helpen. Dat is een compliment waard aan alle mensen die erbij betrokken waren. CSI Salland hoeft ook geen zorgen te maken over imagoschade. Als je ziet hoe de organisatie, ruiters en alle anderen er mee omgingen, kun je niets anders dan een pluim geven.”

“Het liep gewoon en ze deed goed mee. Het kwartje begint te vallen. Het is een lekker bruikbaar paard”, vertelt hij over de vosmerrie die eerder gereden werd door Dominique Nijhof-Roelofsen. “Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om twee goede paarden van hun stal te rijden, want ik heb Eldorado er ook bij gekregen.”

Het had niet veel gescheeld of Marriët Hoekstra had aan het eind van de rubriek de winst naar zich toegetrokken. Op 0,43 seconde afstand werd ze tweede met haar vertrouwde BWP'er Wimphof’s Hinde (v. Berlin). Albert Zoer, eerder al eerste en tweede, werd nu derde op Heechhiem’s Cancun VDM (v. Balou du Rouet). De gehele topvijf kleurde oranje, want Jens van Grunsven op Cika en Sander Geerink op Enorm B (v. Tangelo van de Zuuthoeven) volgden.

Bron: 
Persbericht Wendy Scholten