Thierry Goffinet naar winst in Vilamoura

Jumping
16 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Portugese Vilamoura wordt er ondertussen alweer druk gesprongen. Deze ochtend werd er al meteen op de drie pistes gestart met verschillende proeven van de CSI3* wedstrijd en de wedstrijd voor jonge paarden. In de 1.35m proef over twee fasen wist onze landgenoot Thierry Goffinet zich alvast in de kijker te rijden.

Met de negenjarige ruin Jack Russel DB (v. Toulon) schreef Goffinet deze proef op zijn naam. Het duo bleef foutloos in een tijd van 22.56 seconden en bleven zo voor op de concurrentie. De Italiaan Guido Franche volgde op de tweede plaats met de schimmelruin Davinci (v. Sydney). Zij finishten na 23.38 seconden en waren zo bijna een sceconde trager dan onze landgenoot. De Britse Chloe Aston maakte de top drie compleet met de elfjarige BWP'er Hebron VB (v. Lord Z). Zij reden een nulrit in 23.45 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Marc Bettinger met de Zangersheide ruin Arno vh Scheefkasteel Z (v. Air Jordan Z) en Mathieu Billot met de negenjarige BWP'er Joe van Terbeke (v. Cooper van de Heffinck). Zij finishten in respectievelijk 23.75 seconden en 24.20 seconden.

Klik hier voor de resultaten.