Thierry Goffinet blijft sterk presteren in Vilamoura

Jumping
15 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Portugese Vilamoura werd ook vandaag weer op internationaal niveau gesprongen. Naast de proeven voor jonge paarden waren er ook twee driester proeven over een hoogte van 1.30m. Onze landgenoot Thierry Goffinet liet er weer van zich horen.

In de 1.30m proef tegen de klok was onze landgenoot onverslaanbaar. Met de elfjarige BWP'er Hidelardehens (v. Concorde) bleef Goffinet foutloos in een tijd van 55.45 seconden, zo was hij maar net iets sneller dan de concurrentie. De Britse Sophie Fawcett volgde hem namelijk op de voet met de zeventienjarige merrie Quite Cadiz (v. Quite Easy). Zij finishten na 55.84 seconden. De Portugees Hugo Tavares maakte de top drie compleet met de vosse merrie D Pomme Do Parisol (v. Newton de Kreisker). Zij kwamen door de chrono na 56.89 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Matias Alvaro met Elastique van de Koekoek (v. Golden Hawk) en Emma Broända met Juniper Romeo (v. Centimor 111). Zij finishten na respectievelijk 57.39 seconden en 57.94 seconden.

Bij de zevenjarige paarden was er dan weer een vierde plaats voor Thierry Goffinet en de SBS merrie Fauve DB (v. Gitano). Zij bleven in deze proeven over twee fasen foutloos in een tijd van 34.60 seconden. Zo moesten zij enkel drie Britse combinaties voor zich dulden.

Winst was er opnieuw voor de Britse amazone Laura Renwick. Met de bruine ruin Arkuga (v. Arko III) snelde ze door het parcours in een tijd van 33.36 seconden. De Britse nam ook de tweede plaats voor haar rekening. Deze plaats behaalde ze met de Zangersheide merrie Novita Jovial Z (v. Nabab de Reve) door foutloos rond te komen in 33.48 seconden. Haar landgenote Laura Mantel vervolledigde het podium met de schimmel Gerdien 2 van de Oldenhoff (v. Hos d'O). Voor hun noteerden we een nulrit in 34.03 seconden.

Klik hier voor de volledige resultaten.