Thibeau Spits naar fenomenale hattrick in het Azelhof

Jumping
17 feb 2019
Door Maxine Van Molecot

Deze namiddag stond er in het Azelhof in Lier als hoogtepunt de CSI2* Grote Prijs over een hoogte van 1.50m op het programma. Dertien combinaties van de iets meer dan zestig starters wisten zich te kwalificeren voor de barrage.

Op donderdag won hij al de GP-kwalificatie met Juragold Bormes (v. Contact vd Heffinck) en op vrijdag was er de zege in de Longines Ranking proef met Belissimo Z (v. Bamako de Muze). Vandaag was Thibeau Spits in deze GP opnieuw onverslaanbaar. De slechts zeventienjarige ruiter snelde opnieuw naar de overwinning met de tienjarige merrie Belissimo Z in een tijd van 34.87 seconden en behaalde zo een fenomenale hattrick. Hij verscheen als eerste in de ring en niemand wist deze tijd te verbeteren.

Op de tweede plaats zagen we nog een landgenoot. Niels Bruynseels bleef de BWP-ruin Kadaffi van Orti (v. Diamant De Semilly) foutloos in een tijd van 36.22 seconden. De top drie werd vervolledigd door de Nederlandse topruiter Maikel Van Der Vleuten en de Zangersheide ruin Beauville Z (v. Bustique). Voor hun was er een nulrit in 38.72 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Cameron Hanley met Centolina Rb (v. Dobel's Cento) en Kevin Beerse met Fenia (v. Numero Uno). Zij finishten na respectievelijk 39.45 seconden en 39.93 seconden.

Klik hier voor de volledige resultaten.