Thibault Philippaerts: "Deze ervaring geeft mij nog meer motivatie"

Reportage
15 sep 2017
Door Horseman Kristof

Vorige week maakte de 16-jarige Thibault Philippaerts zijn debuut in Spruce Meadows. 
De eerste kennismaking met de immense Canadese graspiste was indrukwekkend, het debuut tijdens een CSIO5* was bijzonder.

De jetlag is verteerd en de batterijen zijn opnieuw opgeladen. Thibault Philippaerts heeft deze week de gewone draad van het studentenleven opnieuw opgenomen en is weer met de neus in de boeken gedoken. Een schril contrast met vorige week toen hij zijn debuut maakte in Spruce Meadows.

“ Het was mijn eerste overzeese ervaring ” blikt Thibault Philippaerts terug op zijn trip naar Canada. 


“ Als je dan meteen mag aantreden in Spruce Meadows is dat toch wel bijzonder. Vijf jaar geleden won mijn broer die wedstrijd. Pas nu realiseer ik me hoe bijzonder dat voor hem en mijn papa moet geweest zijn. Net als de senioren reden wij jongelingen ook op die immense graspiste. De hindernissen zijn indrukwekkend en bijzonder hoog. De vele duizenden toeschouwers zorgen voor een bijzondere sfeer. Ik ben tevreden over mijn prestaties en heb bijzonder veel geleerd. Drie keer heb ik samen met enkele wereldtoppers deelgenomen aan een wedstrijd. Starten in dezelfde wedstrijd als het nummer 1 van de wereld Kent Farrington was super. Het was ook de eerste keer dat ik op dit niveau aantrad in een wedstrijd waarin mijn broer Nicola deelnam. Dat was een heel bijzonder moment. Op momenten dat ik niet aan het rijden was ben ik samen met mijn papa overal gaan snuisteren om toch maar zoveel mogelijk dingen op te steken. Deze unieke ervaring neem ik mee en motiveert me om in de toekomst op training en tijdens wedstrijden er nog harder tegen aan te gaan. ”

Bron: 
Persbericht Stoeterij Dorperheide