Team Canada overtuigend winnaar Nations Cup Ocala

Jumping
19 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Amerikaanse Ocala werd gisteren de tweede Nations Cup van het jaar gereden. Eerder was er ook al de landenwedstrijd in Abu Dhabi geweest. Zes landenteams verschenen aan de start in deze proef over een hoogte van 1.60m.

Het team van Canada reed er overtuigend naar de winst. Het team bestond uit Francois Lamontagne met Chanel du Calvaire (v. Lucciano), Tiffany Foster met Brighton (v. Contendro II), Ian Millar met Dixson (v. Vigo d'Arsouilles) en Eric Lamaze (foto) met Coco Bongo (v. Caretino). Na twee rondes hadden zij een totaal van 8 strafpunten en wonnen zo de landenwedstrijd. Dit kwam mede door de dubbele foutloze rondes van Ian Millar en Eric Lamaze.

De tweede plaats ging naar Brazilië. Felipe Amaral (Premiere Carthoes BZ), Fabio Leivas da Costa (Fox Trot vd Padenborre), Rodrigo Lambre (Coleman) en Yuri Mansur (Inferno) reden naar een totale score van 16 strafpunten na de twee rondes. Voor het Ierse team was er de derde plaats. Daniel Coyle (Cita), Paul O'Shea (Skara Glen's Machu Picchu), Darragh Kenny (Go easy de Muze) en Cian O'Connor (Clenur) behaalden in totaal 24 strafpunten.

Klik hier voor de volledige resultaten.