Stef Bossaerts en Mr. Jones zijn Belgisch kampioen bij de 6-jarigen

Jumping
15 aug 2018
Door Horseman Kristof

Op de kampioenschappen voor jonge springpaarden in Gesves kennen we nu ook de nieuwe kampioen bij de 6-jarigen. Van de 66 combinaties aan de start gingen er 17 door naar de barrage.

Het was lange tijd wachten op een foutloze combinatie, maar uiteindelijk wisten er vier foutloos te blijven. De snelste daarvan was de jonge Antwerpenaar Stef Bossaerts. Met de BWP ruin Mr. Jones (I'M Special de Muze x Vertigo Saint Benoit) van fokker Tim Van Brandt pakt hij goud in een tijd van 42:56 seconden.

Het zilver is voor Bertrand Genin die als voorlaatste starter een tijd van 42:80 seconden had neergezet met Erle. De bronzen medaille is voor de BWP hengst Mithras de Regor (v. Elvis ter Pute) en Guy Beyers na een tijd van 43:96 seconden. Mithras de Regor werd eerder dit jaar al kampioen in de hengstencompetitie. 

Op de vierde plaats kregen we Nick Bossaerts. Hij wist met Hedjas DK Z (v. Hooch Dk) als eerste foutloos te blijven. Arnaud Gaublomme leek als laatste starter op weg naar BK-winst, maar met Mara vd Bisschop (v. Elvis ter Putte) kreeg hij een fout op de laatste hindernis in een tijd van 41:96 seconden, zij eindigden zo op de vijfde plaats.

Jeroen De Winter en Mystic van 't Hoogeinde (v. Echo van 't Spieveld) klasseerden zich op de zesde plaats. Genin werd nog eens zevende met Iran del Masset (v. Indrect del Masset). Op de achtste plaats kregen we Virginie Thonon met Missy vd Vosberg (v. Edjaz van 't Merelsnest).