Starhorses verkoopt internationale springpaarden via Z Online Auction (deel 1)

Promo
15 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

Binnen twee weken is het zover. Dan zullen 23 paarden van Starhorses online geveild worden via Zangersheide. Van 24 tot 27 februari kan u uw kans wagen om een van deze paarden aan te kopen. Onder hun zien we enkele internationale springpaarden, die hun talent al getoond hebben op verschillende wedstrijden.

We zullen in drie delen de veilingpaarden van Z Online Auction - Starhorses edition voorstellen. Vandaag stellen we u alvast de internationale springpaarden voor die zichzelf al bewezen hebben in de springsport.

Het paradepaardje van de veiling is Artuur JH Z (Andiamo Z x Baloubet du Rouet). Deze twaalfjarige ruin heeft onder het zadel van Thierry Goffinet en Damien Plume zijn talent al goed laten zien. Zo nam hij afgelopen jaar deel aan de vijfsterren nations cup wedstrijd in Calgary en won hij de CSI3* GP van Vilamoura. De schimmel heeft ook al de kwalificaties voor de WEG in Tryon behaald.

Daarnaast zien we ook de goedgekeurde hengst Navarro UK (Darco x Rox de la Touche) op de lijst staan. Deze twaalfjarige hengst heeft heel wat overwinningen en ereplaatsen behaalt tot 1.50m niveau de afgelopen jaren. Vorig jaar werd hij nog derde in de warming-up van de Sires of the World in Lanaken.

Idole 111 (Darco x Cassini I) is de enige volle zus van Winningmood en presteert zelf ook op internationaal niveau. De tienjarige BWP'er werd eerst gebruikt in de fokkerij van Starhorses en momenteel is ze op sportief vlak goed bezig op 1.45m niveau.

Een andere competitieve BWP'er die we terugvinden is Isaura Pracht (VDL Douglas x Pachat II). Deze tienjarige merrie staat slechts sinds een jaar bij Starhorses, maar behaalde reeds enkele zeges. Zo won Thierry Goffinet meteen een rankingproef bij hun debuut op de Z-tour in Lanaken.

Naast Navarro UK wordt er nog een andere goedgekeurde hengst aangeboden op de Starhorses auction. Jonsaunier DH (Vertigo Saint-Benoit x Codex) is een negenjarige BWP'er die al sterk presteerde bij de jonge paarden. Zo won hij als vijfjarige de hengstencompetitie en werd hij Belgisch Kampioen bij de zesjarige paarden. Jonsaunier is een zoon van de bekende Whitney vd Dwerse Hagen die op het allerhoogste niveau sprong met Patrik Spits.

Volgende week gaan we verder met het voorstellen van de veilingpaarden. Dan komen de jonge paarden aan bod die van 24 tot 27 februari geveild zullen worden op de Starhorses auction. Alle paarden zijn terug te vinden op de website van Zangersheide.