Stammerrie Ukase Ter Putte is overleden

Fokkerij
14 feb 2018
Door Horseman Kristof

De 21-jarige trots van wijlen Georges De Maertelaere is gisterenochtend in haar vertrouwde paddock te Assenede totaal onverwacht overleden.

We kennen Ukase Ter Putte (Darco x Quidam de Revel) als een uitzonderlijke fokmerrie waarbij de combinatie met Diamant de Semilly bijzonder succesvol was. Van Diamant gaf zij o.a. de BWP-goedgekeurde hengst Elvis Ter Putte. Ook Favorit ASK, in 2017 in Denemarken gelauwerd als “hengst van het jaar” komt verder uit deze combinatie. Hetzelfde voor Rock & Roll Ter Putte, tijdens de voorbije BWFA auction afgeklokt als tweede duurst veulen voor 32 000 euro. Dit jaar verwacht men via ET terug een Diamant de Semilly nazaat.

Ukase’s 10-jarige Tinka’s Boy-dochter Eis Isaura (Isaura Ter Putte) is een aanstormend talent  onder het zadel van de Ier Hanley Cameron. Begin deze maand, tijdens de vijf sterren wedstrijd van Bordeaux mocht dit duo twee dagen op rij aan de kassa passeren, enerzijds in de WB proef en anderzijds de Grand Prix en dit tussen die andere BWP boegbeelden als Emerald van ’t Ruytershof en Halifax van het Kluizebos.

Bron: 
Belgian Warmblood