Stal Ceulemans organiseert Spring Sales

Varia
08 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

Stal Ceulemans zal tijdens de Groentenjumping op 11 april een presentatiedag houden waarop fokkers, eigenaars en ruiters hun paarden kunnen komen voorstellen voor te verkopen. Ze zullen er zelf ook enkele paarden voor de verkoop aanbieden. Zo kunnen mogelijke kopers een ruim aanbod zien en bij interesse het paard of de pony uitproberen en als alles goed verloopt ook aankopen.

Kristel Ceulemans plaatste het volgende op de website:
"We moeten heel vaak op zoek gaan naar goed gereden paarden en pony's, maar het ontbreekt ons soms aan de tijd om alle adressen aan te doen om ze te gaan bekijken/proberen. Iedereen weet verder ook dat we veel doen voor de Chinese ruiters, maar dat wil niet zeggen dat we de Belgische en Europese ruiters in de kou willen laten staan.

We zullen zelf ook enkele interessante paarden/pony's tonen, en we hopen dat andere fokkers ook de weg zullen vinden naar Sint Katelijne Waver om zelf hun paarden/pony's  te presenteren die klaar zijn om op wedstrijd te gaan.  We zullen ze zelf dan ook heel graag bekijken, en de kans geven dat ze bekeken worden. De paarden/pony's die op 11 april getoond worden moeten braaf te rijden zijn, én zeker te koop zijn.

Als er heel veel interesse zou zijn, is er een mogelijkheid dat we verder werken op 12 april.
Maar laat ons bij een eerste organisatie heel bescheiden zijn, en hopen dat we het op 1 dag gedaan krijgen...

Voorstel van timing programma:
(timing onder voorbehoud van het aantal inschrijvingen)
10u: 50cm pony's
11u: 70cm pony's
12u: 90cm pony's
12u30: 1m pony's
13u: mogelijkheid om pony's te proberen door kandidaat-kopers

13u30: 90cm paarden
14.30u: 1m paarden
16u: 1.10m paarden
17u: 1.20m paarden
18u: 1.30m paarden
18.30u: mogelijkheid om de paarden te proberen door kandidaat-kopers.

Voorwaarden om deel te nemen:

1.  Bezorg een copy van de stamboekpapieren, evt resultaten, extra informatie over prestaties moederlijn/ vader..  via mail op kristel@groep-ceulemans.be.  Deze informatie wordt verwerkt in een catologus, en meegedeeld door speaker.
2.  De kostprijs om in te schrijven is 50 euro per paard/pony.  Laatste dag om in te schrijven is 28 maart 2018, zij komen in een catologus.   Inschrijvingen die later binnen komen, is aan 75 euro per paard/pony.
3.  De organisatie bemiddelt niet tussen koper en verkoper,  de organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden als er bvb geen koop heeft plaats gevonden, of als er achteraf een ontevreden koper is.  Alleen de verkoper is verantwoordelijk dat hij/zij zo correct mogelijk handel doet en de juiste informatie over zijn paard/pony geeft.   
4.  Neem op de presentatiedag zelf de stamboekpapieren mee, en het veterinair dossier als dat er is.   Als er nog geen veterinaire keuring gebeurd is, kan dat ter plaatse verder besproken worden tussen verkoper en koper.   Als er al een dossier is, kan dit nuttige informatie zijn, waarop verdere afspraken onderling gemaakt kunen worden.
5.  Op de dag zelf mag er slechts 1 rubriek uitgekozen worden, waar in wordt deelgenomen.
6. Heeft u geen ruiter tot uw beschikking, laat het dan op voorhand weten.   Dan kunnen de paarden/pony's gereden worden door ruiters van Stal Ceulemans indien gewenst.    Als de organisatie merkt dat het onveilige situaties met zich mee brengt, kan op dat moment beslist worden om het paard niet voor te stellen op de presentatiedag.
7. Er wordt gereden in correcte ruiterkledij, dit hoeft geen wedstrijduniform te zijn.   
8. Kandidaat- verkopers komen zelf met hun paard/pony, en zorgen mee om op te zadelen en voor hun paard/pony te zorgen.  Er worden geen stallen voorzien.
9. Zowel de inspringpiste als  het te springen parcours worden georganiseerd op de buitenpiste.   Op die manier heeft een kandidaat-koper een totaal beeld over de paarden/pony's.  De organisatie geeft de piste ter beschikking en op die manier de  mogelijkheid om  na afloop van de presentatiedag de paarden/pony's zelf te proberen, na onderling overleg tussen kandidaat-verkoper en kandidaat-koper.   Er is ook kunstlicht beschikbaar. "
 

Bron: 
Stal Ceulemans