Seppe Vilain en Baptist Petillion winnen de Beker van België

Eventing
13 nov 2017
Door Horseman Kristof

Na alweer een jaar van mooie en spannende sport, heeft de KBRSF nu de eindranking Lami-Cell Beker van België Eventing 2017 bekend gemaakt.

Er vielen in 2017 punten te sprokkelen op negen verschillende wedstrijden waar de categorieën M en Z op het programma stonden. De wedstrijden in kwestie waren Gavere, Waregem, Marchin, Arville, Diepenbeek, Nokere, Brugge, nogmaals Marchin en Merksplas.

Voor de pony’s voorzag sponsor Lami-Cell een aparte ranking waarbij punten verdeeld werden in de reeks PZ, die doorging op 5 wedstrijden in Gavere, Waregem, tweemaal in Marchin en in Merksplas. Tot op het laatste moment bleef het een spannend haasje-over spel in het klassement, de vijf beste resultaten per combinatie werden opgeteld en zo kwamen de uiteindelijke overwinnaars uit de bus:

Voor de reeks paarden M&Z gaat de hoofdprijs naar Seppe Vilain, die met Kawa de la Cour Z afgetekend wint met een totaal van 67 punten. Een plaats op het tweede trapje van het podium is er voor Valentine Gabriel en Helena vd Breemeersen (58ptn). Het podium wordt vervolledigd door de combinatie Kobe Caemaert en Airagon Z (53ptn). De overige geldprijzen gaan naar Jarno Verwimp en Diabola M, en Thimothy Denutte met Coldplay. Zij delen de 4 plaats en hebben beiden 50 punten verzameld.

De top tien bestaat verder uit Rik Geirnaert en Kulo, Evelien Cattoir en Fiona van de Vlasbloemhoeve, Lois Chabot en Barlison, Shanna Wandels en Krovo’s Bugatti en Florian Guitard en Istar H Otrang.  Zij worden door sponsor Lami-Cell beloond met extra naturaprijzen.

Bij de pony’s krijgen we een duidelijke overwinning voor de combinatie Baptist Petillion en Hadgar. Zij werden tijdens het seizoen 2017 de hele tijd op de hielen gezeten door Anne Van Dijck en Gogo Girl Den Tip, die eindigen op een tweede plaats, en Zoé Vermoortele en Pahunto den Tip, die brons behalen.

U vindt het volledige klassement via deze link.

Bron: 
KBRSF